Търсене
Close this search box.

Среща с българската общност в Одеса за 3-ти Март

По повод Националния празник на страната ни, екипът на Explores Club Bulgaria ще участва в среща с българската общност в град Одеса, Украйна.

Събитието се организира от генералния консул на страната ни в Украйна г-н Светослав Иванов и ще събере представители на различни научни организации, университети и Бизнеса, в подкрепа на българските граждани на територията на град Одеса.

Проф. Климент Найденов-декан на геолого-географския факултет на Софийския университет и г-жа Северина Маркова ще представят дейността на Explores Club Bulgaria, както и възможността нашите съграждани да се включат в различни безплатни програми за образование в България.

Ще бъде открита специална изложба по повод Националния празник на България, както и паметна плоча на великия Алеко Константинов, който е завършил Юридическия факултет на Университета „Мечников“ в Одеса.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат посланика на страната ни в Украйна, заместник- председателя на Народното събрание г-жа Росица Кирова, ректора на военноморската академия в Одеса и др.