Търсене
Close this search box.

Официално представяне на Explorers Club Bulgaria 

На 19 Март в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ известни учени, писатели и пътешественици откриха официално Explorers Club Bulgaria.

Сред учредителите на Организацията са Северина Маркова (изследовател, писател и пътешественик), проф. д-р Климент Найденов (декан на ГГФ на СУ и водещ учен в сферата на науките за Земята и хората), проф. Милена Георгиева (изследовател в света на молекулярната биология и генетиката), доц. Георги Бърдаров (български географ, писател и университетски преподавател), Мартин Гаджев (спортист, иноватор и приключенец) и д-р Цветелина Цветкова (историк, преподавател и международен младежки координатор).
Като част от Управителния съвет на Explorers Club Bulgaria се присъединява д-р Соломон Паси, а сред водещите автори на Организацията са проф. Христо Пимпирев, проф. Николай Овчаров и много други изявени български изследователи и общественици.

Сред официалните гости на събитието бяха проф. Мариела Модева- министерство на туризма, проф. Соня Милева- заместник ректор на Софийския университет, поздравителни адреси и видео обръщения бяха получени от заместник-председателя на Народното събрание г-жа Росица Кирова, от Министерството на образованието и науката и др.