Търсене
Close this search box.

Виетнам – Скритите съкровища на Индокитай с Ха Лонг Бей за дата – 28. 06. 24 – Няма свободни места – Северина Маркова

Ден 1 – София – Истанбул – Хошимин

Среща на летище София, Терминал 2, за полет до Хошимин през Истанбул.

Ден 2 – Хо Ши Мин

Пристигаме в Хошимин. Най-големият град във Виетнам, разположен северно от делтата на река Меконг и на западния бряг на река Сайгон. От 1887г. до 1901г. столица на Френски Индокитай. Известен с името Сайгон, докато е бил столица на Южен Виетнам. След обединението на страната (30 април 1975г.), е наречен на името на лидера и президент на република Виетнам-Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 3 – Хо Ши Мин – Ку Ши – Хо Ши Мин

Закуска. Този ден ще имаме възможност да се запознаем с част от историята на Хо Ши Мин (Сайгон). Ще посетим тунелите Ку Ши, превърнати от местните жители в подземен град, чиито лабиринти са с дължина над 250км., от които са запазени и достъпни около 120. Денят ще продължи с обиколка на старата част на Сайгон, основана в колониален стил. Ще разгледаме Катедралата Нотр Дам останала от френските колонизатори, сградата на старата поща, сградата на общината, бившият Президентски дворец и Военния музей. Ще се разходим до площад Ба Дин, където е мавзолеят на Хо Ши мин, след което отиваме до емблематичният пазар Бин тан. Денят ще завърши с круиз по река Сайгон, под съпровод на виетнамска музика и разкошна храна. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 4 – Хо Ши Мин – Делтата на река Меконг

Закуска. Отправяме се към град Май то и делтата на река Меконг, която със своите 2000км., е дванайсета по дължина река в света. Извира от планината Тангла в Тибет. Пропътувала е дълъг път до нас през Китай, Мианмар, Тайланд, Лаос, Камбоджа. Много голяма част от населението е концентрирано покрай нея заради водните ресурси, които придобиват все по-голямо икономическо значение. Ще се качим на лодка и ще тръгнем покрай бреговете на полуостров Тан Ланг. Ще направим разходка на острова, ще пием вкусен чай с мед, след което ще вземем малка лодка, за да се загубим по живописните канали около нас. Преживяването е несравнимо! Денят ще продължи с много вкусен обяд от различни рибни специалитети. Време за пазар. Трансфер до хотела. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 – Хо Ши Мин – Да Нанг

Срещаме се отново на закуска и след едно силно и ароматно виетнамско кафе, тръгваме към летището за полет до Да Нанг – главен град в централен Виетнам и един от няколкото толкова важни за страната, че се управлява директно от правителството. Безспорно една от най – големите атракции на Да Нанг, е дългият 666 метра мост, по който ще минем за да прекосим река Хан по „гърба“ на златист дракон. Според виетнамците драконът е символ късмет и могъщество, така че не пропускайте да се докоснете до този гигантски талисман. Трансфер до хотела. Свободно време за релакс или плаж, докато съзерцаваме кристално чистите води на южно китайско море. Да Нанг съчетава културни традиции с невероятна природната красота. Новата част е с красиви и тематични паркове и модерни комплекси. Градът успя да се наложи като един от новите водещи и модерни градове в страната. Независимо от всичко, старата част на града успя да запази колорита на спокойните си малки пъстри тесни улички, пълни с китни ресторантчета, вкусна храна и нощни заведения. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 – Да Нанг – Хой Ан

Днес ни очаква един от най-красивите дни в програмата. Приключението започва с Палмовата гора – Бай Мау и лодката с която ще стигнем до нея. Продължаваме за Хой Ан. Столетия наред, този неповторим град е бил процъфтяващ търговски център в централна част на Виетнам и цяла Азия. Той е един най-богатите и значимите културни центрове на Виетнам. В превод означава „Място за мирни срещи“. С едно от най-големите търговски пристанища и до днес е известен в цяла Азия с разнообразната си възхитителна и интересна кухня. Безспорно Старият град, разположен на брега на река Бон, е най-колоритната и очарователната част на Хой Ан. И най-взискателните от вас ще останат изумени от блестящите образци на китайската и виетнамската архитектура. Един от най-ярките примери за това е Японският мост, построен от търговците от „Страната на изгряващото слънце“, през 17в. Класическата китайска архитектура от 1690г. ще ви заплени с залата Фудзиен. Тази зала е била създадена като център за комуникация между китайците в околностите и гостите идващи от цяла Азия. Безспорен шедьовър е храма Куан Конг и занаятчийската работилница, където ще видите част от традиционните занаяти на Хой Ан. Ще имате възможност да си изберете красиви дърворезби, изящни фенери, копринени шалове, и разкошни картини. Пристигане в Да Нанг. Разглеждане на стария град и свободно време за пазар. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 – Да Нанг – Ба На златният мост

След закуска тръгваме до хълмовете Ба-На, част от Анамската планинска верига или там, където приказката оживява с най-новата архитектурна забележителност „Златният мост“. Мостът се намира близо до курорта Ба НА Хилс, разположен в национален парк „Ба На Нуй Чуа“ в близост до град Да Нанг. Самото градче е известно с прекрасната си природа и с най-дългата си лифтова дъга в света. Преди изграждането на златния мост, който свързва лифта със самите гори, изкачването е било възможно само по стълби. Като ви заведем до лифта ще разберете за какво става въпрос. Смайващата красота на виетнамската природа ще ви остави без дъх. Дължината на моста е изцяло пешеходна. Не случайно се нарича в „Ръцете на Бог“. На 1000 м. надморска височина сякаш стъпвате върху облаци и една невидима ръка ви държи. Ще се разходим в комплекса. Ще имате свободно време да се качите до пагодата Лин Унг, да се разходите до „Цветните градини“ и да купите магнитче за спомен. Време за обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 – Да Нанг – Ханой

Закуска. Трансфер до летището и полет за Ханой – столица и най-голям град във Виетнам. Изключително красив, пълен със зеленина и прекрасна френска колониална архитектура. Атмосферата на града може да се усети навсякъде особено в стария град на площада, покрай езерото сред древни храмове и монументи, както и на традиционни куклени представления, музикални и танцови изпълнения и особено на концерти. Този град се слави с първокласни ресторанти на виетнамска, западна и друга азиатска кухня. Пристигане в Ханой. Първи впечатления от града. Трансфер до хотела. Свободно време за разходка. Нощувка. 

Ден 9 – Ханой

Добро утро Ханой! Денят ще започне с централния площад Ba Dinh, на който е разположен мавзолеят на Хо Ши Мин, Президентския дворец, красивото езеро Ho Tay, Храма на литературата, който е бил основан като конфуциански храм, където се намира първия имперски университет във Виетнам, сградата на операта и Катедралата. Ще се возим на рикши, ще отидем до старата част на града, където ще имате свободно време за разходка по малките улички. Денят ще завърши на терасата на етноложкия музей с великолепна гледка! Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 10 – Ханой – Ха Лонг

Закуска. Очарованието на Ха Лонг Бей ни очаква! С нетърпение тръгваме за едно от най-красивите места на света, част от световното природно наследство на Юнеско. Ха Лонг е сред 33-те най-красиви заливи на планетата, разположен в североизточната част на Виетнам в провинция Куанг нин. Всеки който го е видял, го нарича едно от чудесата на света. В превод Ха Лонг, означава „Залива на спускащия се дракон“, заради легенда, която разказва – времето в което виетнамците се отбранявали от нахлули китайски войни, как боговете им изпратили дракони, за да защитят земите си. На мястото на Ха Лонг започнали да ги засипват със скъпоценни камъни, които се превърнали в множество острови и така успели да спрат нашествениците. Хората запазили земята си и основали Виетнам. Мястото на майката – дракон, сега е Ха Лонг, мястото където са нейните деца, е залива Ту Лонг. Опашката на дракона е областта Бач Лонг Ви, известна с просторните си красиви плажове на полуостров Тра Чи. Освен хилядите красиви карстови образувания, дължината на бреговата ивица е 120км. Някои от островите, които ще видим са дом за плаващи рибарски селища. След като си натоварим багажа, ще ни закарат до кея, за да се качим на лодка, която ще ни закара до кораб! Здравей живот! Удоволствието започва! Заслужено наздраве за всички пътешественици от нашето виетнамско приключение! Свободно време за почивка. Гала вечеря. Нощувка.

Ден 10 – Ха Лонг – Ханой

Закуска. Дългият път към дома!Трансфер до летището и полет за България.

Ден 11 – Ханой – Истанбул – София

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.