Търсене
Close this search box.

Руанда – между два свята – пригответе се за незабравима среща с единствените по рода си маймуни Примати

Ден 1

Летище София. Полет с Турски авиолинии от София до Истанбул. Кратък престой и полет от Истанбул до Кигали (столицата на Руанда).

Ден 2

01:55 ч. кацане на летище Кигали. Трансфер до хотела.

Настаняване в Park Inn by Radisson 4*

Късна закуска в хотела. СИТИ ТУР на столицата. Кигали е столицата на Руанда с население от един милион жители и е разделена на три части – Gasabo, Kicukirо и Nyarugenge. Обиколката на града започва като историческо пътуване от първата модерна сграда до бързо разрастващите се квартали, които променят облика на града изцяло. Град Кигали е един от най-гостоприемните, чисти и сигурни градове в Африка, който привлича хиляди посетители и инвеститори в столицата. Кигали е основан през 1907 г. като малко колониално селище от Г-н Ричард Кандт, първият немски колониален гражданин на Руанда. Неговата резиденция в подножието на планините Jali и планината Кигали в сърцето на града са превърнати в Исторически музей в чест на доктор Кандт и това е първата спирка от сити тура на столицата. По време на тура ще преминем през най-старите търговски квартали на града, бизнес и жилищни райони, ще посетим и историческите мемориали на Геноцида през 1994 г., където са избити 800 000 души, ще се запознаем с местните квартали и атракции с помощта на местен гид. Късен обяд в Hotel De Mille Collines.

Нощувка в Park Inn by Radisson 4*

Ден 3

Закуска. Заминаваме за Nyungwe National Park. След излизане от Кигали се отправяме към Националния парк Nyungwe като преминаваме през Мwami’s Palace (King’s Palace), седалището на феодалната монархия. Палатът е бил реконструиран във вид на град от 19 век. Пристигаме в Бутаре – вторият по големина град в Руанда, където ще посетим Националния музей Бутаре, един от най-добре подържаните и добре организирани етнографски музеи в Източна Африка, извор на информация за културната история на Руанда. Обяд.

Пристигане и настаняване в NYUNGWE TOP HILL VIEW LODGE 4*

В хотела са включени обяд, вечеря, нощувка, закуска и обяд на следващия ден.

Ден 4

Закуска. Посещение на NYUNGWE FOREST NATIONAL PARK. Трек с шимпанзета (заплаща се вход в размер на 150 щ.д.).

Следобед – по желание разходка по висяща пътека (Canopy Walk, заплаща се вход в размер на 40 щ.д.).

Приказно красив тропически резерват на надморска височина 1600 м и температури, вариращи от 0 до 30 по Целзий, средна дневна температура около 15 градуса. Валежите са около 1800-2500 мм на година. Дъждовният период е от края на септември, началото на Октомври до Май. Основните атракции на резервата са най-голямата тропическа гора на Африка, най-високият връх в планината Bigugu 2925м височина, блатото Kamiranzovu с площ 13км2. Тропическата гора е дом на на 275 редки вида ендемични и мигриращи птици, 260 вида дървета и храсти и над 100 вида орхидеи и гигантски лобелии. За онези, които се интересуват от ботаника, флората на Nyungwe е уникален бонус в програмата.

Вечеря и нощувка в NYUNGWE TOP HILL VIEW LODGE 4*.

Ден 5

Закуска.

Отпътуване за VOLCANOES NATIONAL PARK. По пътя- обяд в Cormoran Lodge. Отправяме на към Ruhengeri,
столицата на област Musanze в Северната провинция на Руанда. Някои източници
сега наричат самия град Мусанзе, по името на областта, в която се намира.
Рухенгери е най-близкият град до VOLCANOES NATIONAL PARK и базата за трeкинг на
горили (Primati). Настаняване в Gorilla Mountain View Lodge 4*

Sunset with silhouetted African Acacia tree, Amboseli National Park, Kenya

Ден 6

Закуска. Посещение на VOLCANOES NATIONAL PARK. СРЕЩА С ГОРИЛИТЕ ПРИМАТИ (разрешителното се доплаща). Природозащитната зона Вирунга, на горните склонове на драматичните вулкани Вирунга, се състои от три съседни национални парка – Национален парк Mhahinga в Уганда, Национален парк на вулканите (PNV) в Руанда и Парк де Вирунгас, обикновено наричан Джомба, в Демократична република Конго. „В сърцето на Централна Африка, толкова високо, че треперите повече, отколкото се потите, пише видният приматолог Даян Фоси“, са страхотни стари вулкани, извисяващи се на почти 15 000 фута над морското равнище и почти покрити с богата зелена тропическа гора – Вирунгас. Националният парк на вулканите (Руанда), разположен в далечния северозапад на Руанда, защитава стръмните склонове на тази великолепна планинска верига – дом на рядко срещаната MOUNTAIN GORILLA – планинска горила и богатата мозайка от планински екосистеми, които обхващат вечнозелени и бамбукови растения, гори, открити пасища, блата и храсти. Езерата-близнаци – Burera и Ruhondo – наситено сини води, обградени от стръмни хълмове, високи водопади и близките вулкани Virunga, осигуряващи невероятен фон, със сигурност предлагат невероятна спираща дъха природа. Това е страхотно място за посещение след преходи с горилите и не бива да се пропуска. Тези красиви езера близнаци се намират на над 7000 фута над морското равнище, в основата на вулкана Muhabura, близо до границата на Руанда и Уганда, са разделени от 1 км широка ивица земя (счита се, че е древен поток от лава от вулкана Sabiynyo). Ruhondo, северното езеро, е по-достъпно от югозапад, неправилно оформено водно тяло, чиито брегове следват контурите на стръмните хълмове, силно терасирани и култивирани с култури, които характеризират Руанда. В средата на двете езера, но точно на билото над Burera, се намира Virunga Volcanoes Lodge, която предлага невероятна гледка към вулканите на север и далечните хоризонти на юг. Прекрасно място да се насладите на следобеден чай/кафе, докато се любувате на тези чудеса, които светът предлага, природата е невероятна. Град Ruhengeri – посетете местния пазар и общувайте с местната общност в град Ruhengeri, основният град в Националния парк на вулканите. Самият град, разположен само на 25 км от границата на Уганда, е сравнително малък град с около 70 000 души. Градът има страхотна гледка към околните вулкани. Хората са много приятелски настроени. Въпреки, че е бивша белгийска колония и следователно френско – говорящи, много хора говорят също и английски език.

Нощувка в Gorilla Mountain View Lodge 3*

Ден 7

Закуска. Освобождаване на хотела.Отпътуване за Кигали. Свободно време в Кигали. Трансфер до летището. Полет за София през Истанбул.

Ден 8

02:55 ч. Полет за София през Истанбул.

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.