Търсене
Close this search box.

Вълнуващо пътешествие до сърцето на Африка в Руанда – рев на диви животни и среща с Примати

Ден 1

Летище София. Полет с Турски авиолинии от София
до Истанбул. Кратък престой и полет от Истанбул до Кигали (столицата на
Руанда).

Ден 2

Кацане в Кигали. Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка в PARK INN BY RADISSON 4* на база закуска / https://www.radissonhotels.com. Късна закуска в хотела. СИТИ ТУР на столицата. Кигали е столицата на Руанда с население от един милион жители и е разделена на три части – Gasabo, Kicukirо и Nyarugenge. Обиколката на града започва като историческо пътуване от първата модерна сграда до бързо разрастващите се квартали, които променят облика на града изцяло. Град Кигали е един от най-гостоприемните, чисти и сигурни градове в Африка, който привлича хиляди посетители и инвеститори в столицата. Кигали е основан през 1907 г. като малко колониално селище от Г-н Ричард Кандт, първият немски колониален гражданин на Руанда. Неговата резиденция в подножието на планините Jali и планината Кигали в сърцето на града са превърнати в Исторически музей в чест на доктор Кандт и това е първата спирка от сити тура на столицата. По време на тура ще преминем през най-старите търговски квартали на града, бизнес и жилищни райони, ще посетим и историческите мемориали на Геноцида през 1994 г., където са избити 800 000 души, ще се запознаем с местните квартали и атракции с помощта на местен гид. Късен обяд в Hotel De Mille Collines.

Ден 3

Закуска. Заминаваме за Nyungwe National Park. След излизане от Кигали се отправяме към Националния парк Nyungwe като преминаваме през Mwami’s Palace (King’s Palace), седалището на феодалната монархия. Палатът е бил реконструиран във вид на град от 19 век. Пристигаме в Бутаре – вторият по големина град в Руанда, където ще посетим Националния музей Бутаре, един от най-добре подържаните и добре организирани етнографски музеи в Източна Африка, извор на информация за културната история на Руанда.

Ден 4

Закуска. Посещение на NYUNGWE FOREST NATIONAL PARK. Трек с шимпанзета (заплаща се вход в размер на 90 щ.д.). Следобед – разходка по висяща пътека (Canopy Walk).Приказно красив тропически резерват на надморска височина 1600 м и температури, вариращи от 0 до 30 по Целзий, средна дневна температура около 15 градуса. Валежите са около 1800-2500 мм на година. Дъждовният период е от края на септември, началото на Октомври до Май.Основните атракции на резервата са най-голямата тропическа гора на Африка, най-високият връх в планината Bigugu 2925м височина, блатото Kamiranzovu с площ 13км2. Тропическата гора е дом на на 275 редки вида ендемични и мигриращи птици, 260 вида дървета и храсти и над 100 вида орхидеи и гигантски лобелии. За онези, които се интересуват от ботаника, флората на Nyungwe е уникален бонус в програмата. Вечеря.

Ден 5

Закуска. Отпътуване за VOLCANOES NATIONAL PARK. По пътя- обяд в Cormoran Lodge. Отправяме на към Ruhengeri, столицата на област Musanze в Северната провинция на Руанда. Някои източници сега наричат самия град Мусанзе, по името на областта, в която се намира. Рухенгери е най-близкият град до VOLCANOES NATIONAL PARK и базата за трeкинг на горили (Primati). 

Ден 6

Закуска. Посещение на VOLCANOES NATIONAL PARK. СРЕЩА С ГОРИЛИТЕ ПРИМАТИ (разрешителното се доплаща). Природозащитната зона Вирунга, на горните склонове на драматичните вулкани Вирунга, се състои от три съседни национални парка – Национален парк Mhahinga в Уганда, Национален парк на вулканите (PNV) в Руанда и Парк де Вирунгас, обикновено наричан Джомба, в Демократична република Конго.

Ден 7

Закуска. Трансфер до AKAGERA NATIONAL PARK.

Посещение на Национален парк Аkagera – вълнуващ резерват с интересен контраст между планинските централни и западни части на Руанда. Разположен на относително ниска надморска височина на границата с Танзания. Национален парк Аkagera е доминиран живописно от лабиринт от блата и езера, които следват криволичещото течение на река Аkagera.

Ден 8

Закуска. Разходка с лодка в езерото на AKAGERA NATIONAL PARK. Обяд. Второ посещение на парка. Вечеря и нощувка в AKAGERA GAME LODGE

Ден 9

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Кигали. Свободно време в Кигали. Трансфер до летището. Полет за София през Истанбул.

Ден 10

02:55 ч. Полет за София през Истанбул.

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.