Търсене
Close this search box.

Мадагаскар – Танц с лемури под сянката на Баобаби 17. 08. 25 – специален гост – Лора Валери

Да пътуваш до Мадагаскар, означава да откриеш нова и оригинална дестинация, далеч от клишетата и класическите маршрути. За този остров казват, че е като машина на времето, защото и до днес всичко е непокътнато и човека. Не е подчинил и променил природата, бита и околната среда на местното население. Изолиран в продължение на милиони години, еволюцията е създала неповторима биосфера каквато няма никъде по-света. Да избереш Мадагаскар, означава да видиш и преживееш толкова много нови неща и места, които ще оставят едни от най-ярките спомени в живота ви. Мадагаскар – това са разнообразни и изненадващи пейзажи, където светлината и цветовете са въжделение за фотографа. Уникална флора и фауна с лемури, хамелеони и пеперуди, идеално допълва сафарита от предишни пътешествия или е прекрасно начало за бъдещи такива. Мадагаскар – този който ви каним да откриете себе си в него!

Ден 1 – София – Истанбул – Антананариво

Среща на Терминал 2 за полет с Turkish Airlines до Антананариво.

Ден 2 – Антананариво

Посрещнете най-усмихнатия гид на летището, който следващите няколко дни ще се грижи за вас подобаващо! Трансфер до хотела. След кратка почивка, тръгваме на обзорна обиколка по булеварда на Независимостта, за да стигнем до двореца на кралицата от династията на Малагашите. Обиколката продължава с Кралските хълмове, откъдето ще имаме възможност да видим столицата от високо. Денят ще завърши с чаша вино на терасата на хотела с изглед към емблематичното езеро с формата на сърце, за да усетите пулса на острова. Приятна почивка! Наспете се добре, защото истинското приключение Мадагаскар започва от утре!

Ден 3. – Антананариво – Андасибе – Национален парк Мантадия

Закуска. След първото ни мадагаскарско кафе се отправяме към Андасибе. Прекосяваме стръмните склонове на Мандрака, навлизайки в източната част на тропическата гора на острова. Пътищата в Мадагаскар са оскъдни, въпреки големината на острова и най-голямото предизвикателство е придвижването по тях. Предстои ни един от най-приключенските дни докато стигнем ендемичните лемури. (Пътешествието ще продължи около 7 часа). Ще имаме възможност да се насладим на красивата природа и интересните животни по пътя. Ще направим няколко попътни спирки, ще слушаме местна музика и ще се радваме на живота. Настаняване в Loundge и се отдаваме на заслужена почивка в лоното на Форест Рейн.

Ден 4 – Андасибе – Мантадия

Закуска. Рейн форест се събужда, а с нея и нейните обитатели – Лемурите! Приготвяме се за среща с тях, по време на тяхната най-голяма активност – часовете преди обед. Добре дошли в домът на Индри, Индри! С изправената стойка при катерене, с неговите 80см., той е най-големият представител на лемурите. Има отличаваща се окраска с ивичесто черно-бяла опашка и заема много важно място в митовете и легендите на острова. Лемурите са моногамни и живеят, и се придвижват винаги със семейството си. Ще станем свидетели на един от най-ярките способи за общуване измежду всички животни на планетата. Те използват силни вокални звуци, за да контактуват по между си и след хората те са единствените, които използват ритъм. Лек обяд и казваме довиждане на един от най-красивите паркове в Мадагаскар и на единственият по рода си негов обитател, за да се върнем в Антананариво. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 – Морондова – Киринди – Алеята на Баобабите

Закуска. Трансфер до летището и за полет до Морондова. Един от най-колоритните и красиви градове в Мадагаскар. Втори по големина, спокоен крайбрежен град с извънземна кухня, разлят в делтата на река Морондова в западната част на страната. След кратък полет имаме трансфер до хотела, разположен на самият бряг на океана и започва най-голямото ни приключение с джипове 4х4 до емблематичната „ Алея на баобабите“ – красивата визитна картичка на остров Мадагаскар! По което и време да попаднете гледката е поразителна! Ще посрещнем залеза с достолепните гиганти на фона на поразително красиви нюанси и цветове. Вечеря и нощувка.

Ден 6 – Киринди – Морондова

След закуска се качваме на джипове, за да отидем в национален парк Киринди. Дом на ендемичния бозайник фоса – хищник в кафяво-черно с гъвкаво и дълго тяло и много интересни очи. В резервата живеят още седем вида лемури. Флората е много различна от всичко, което сме видели дотук. Целият ден е изпълнен с вълнуващи гледки. На връщане ще видим два прегърнати баобаба, които местните жители наричат „влюбените“. Прибираме се по залез слънце, за да минем по алеята на баобабите и да кажем довиждане на „малкия принц“. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 – Морондова – Анцирабе

Закуска. Добро утро! Вече натрупахте толкова много впечатления за острова, хората, културата, историята и храната им. Ще добавим още с прехода, който ни очаква, като пропътуваме голяма част през земите на Сакалава, за да стигнем до Анцирабе. Сухият пейзаж на средния запад, хълмисти терени, които се редуват с малки селца и живописни терасирани оризища, наред с усмихнатите деца на Миандривазо и Итермо, добавят още много щрихи, към пътеписа – Мадагаскар. Ще направим няколко попътни спирки, за красиви снимки и вкусен обяд. (Пътуването е около 500км.) Пригответе за приключение! Пристигаме в Анцирабе. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 – Анцирабе – Антананариво

Закуска. Преди да отпътуваме за столицата, ще направим обзорна обиколка на този красив град. Ще отидем да видим Катедралата Нотр Дам дьо Салет, известна с обърнатия си наобратно кръст. Ще видим старата впечатляваща жп. гара и ще спрем за снимка до емблематичния паметник с всички изобразени племена на Мадагаскар. Отпътуваме за столицата. Ще ви заведем на пазар за известните мадагаскарски покривки с ръчни бродерии, див черен пипер, картини и др. Прощална вечеря и последен мадагаскарски залез. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 – Антананариво – Истанбул – София

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.