Търсене
Close this search box.

ИНДИЯ – Златният триъгълник – Делхи, Агра, Джайпур, Фатехпур

1 ДЕН / СОФИЯ – ДЕЛХИ

Полет София – Истанбул в 15.55 ч. Пристигане в Истанбул в 18.25 ч. Отпътуване за Делхи в 20.15 ч.

2 ДЕН / ДЕЛХИ (ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ)

Пристигане рано сутринта на международното летище в Ню Делхи. Среща с представител на нашата компания, топло посрещане с гирлянди от свежи цветя .

Закуска.

Туристическа програма в Делхи: Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия.Разположена в столицата на Моголите Шахджаханабад (днес Стария Делхи), тя е служила като императорска джамия на императорите на Моголите до края на империята през 1857. Построена от Шах Джахан, строителството е започнало през 1644 г. ; Червената крепост – паметник на ЮНЕСКО, която също

е построена от Шах Джехан. Тази масивна крепост е построена от 1638 до 1648 г.; Chandni Chowk и Rajghat – мястото за кремация на Махатма Ганди. Вижте Портата на Индия – Тази внушителна каменна мемориална арка с височина 42 метра е проектирана от Lutyens през 1921 г. Тя отдава почит на около 90 000 войници от индийската армия, загинали през Първата световна война, операциите на Северозападната граница и Англо-афганистанската война от 1919 г. Президентската къща и Парламента, Кутаб Минар – ЮНЕСКО . Минар (кулата) е построена през 1212 г. сл. Хр. и е висока 73 метра в двора на джамията Quwwat-ul-Islam. Това е най-старият исторически паметник в Делхи и е задължителен за всеки посетител на този град. Трансфер до хотел 5*. Вечеря. Нощувка в Делхи.

A beautiful vertical shot of Taj Mahal building in Agra India under a clear sky

3 ДЕН / ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР ( ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ) ,250 КМ – около 4 часа

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур, настаняване в хотел 5 *. Следобедно посещение на храма на Лотос, посветен на бог Вишну и неговата съпруга Лакшми, с уникалното послание за религиозна толерантност, построен от Бирла, които са родени и починали осем десетилетия по-късно, през същия месец и същата година. Насладете се на традиционните Раджастански културни танци и музика на живо с вечеря в Джайпур. Нощувка в Джайпур.

4 ДЕН / ДЖАЙПУР ( ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ)

След закуска целодневно разглеждане на забележителностите на Джайпур, включително крепостта Амбър с разходка с джип или разходка със слон .

Джайпур – Розовия град е важна дестинация в Златния триъгълник на индийския туризъм. Основан през 1727 г. сл. н. е. от един от най-великите владетели на клана Качаваха, астрономът крал Савай Джай Сингх. Розовият цвят е използван по време на направата, за да създаде впечатление за сгради от червен пясък на моголски градове .Пребоядисан през 1876 г., по време на посещението на

принца на Уел до Форт Амбър. Езда на слон от подножието на Аравалис до входа на крепостта. Форт Амбър: На разстояние от 11 км от Джайпур, Амбър е бил древната столица на щата Джайпур. Изграждането на крепостта започва през 1592 г. от Раджа Ман Сингх, раджпутския командир на армията на Акбар и е превъзходен пример за раджпутската архитектура. Ще видите още : Градски дворец, Джантар Мантар, Хава Махал. (По желание – демонстрация на приготвяне на храна, йога, завързване на тюрбан – 38 евро. Нощувка в хотел.

5 ДЕН / ДЖАЙПУР– АБХАНЕРИ – ФАТЕХПУР – АГРА ( ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ)

Закуска. Отпътуване за Агра . Попътно посещение на Абханери – известен по-рано като Абха Нагри, което означава „град на яркостта“. Абханери е бил столица на краля на Гурджар Михир Бходж. В момента село Абханери се намира в област Дауса в Раджастан. Абханери е известен с красотата на архитектурата си и на местната система за събиране и съхранение на вода, наречена Чанд Баори. Кладенецат е построен пред храма на богинята Мата и се счита ,че един от най-дълбоките и най – красиви в Индия. (По желание – Обяд в местен ресторант 15 евро).

Следваща спирка във Фатихпур – построен от император Акбар през 1569 г. Бил е старата столица на Монголите, която е изоставена след 15 години поради недостига на вода. Наклонените нива на града са свързани в тераси, които са били използвани за различни комплекси като Джами Масджид, Буланд-Дарваза ,гробницата на Шейх Салим Чишти и други. Ефективната система за дренаж и водоснабдяване, приета тук, предполага изключително интелигентно градоустройство от императора на Монголите. Продължаваме към Агра. Настаняване в хотел. (По желание – Вечерен музикално – танцувален спектакъл Мохабат и Тадж шоу – 36 евро Mohabbat E Taj е пиеса, която описва сагата за любовта. Драмата се развива през 16-ти век и описва пищността и величието на ерата на Моголите. Той също така описва истинската и безсмъртна любов на Шах Джахан и красивата му съпруга Мумтаз. 80-минутното шоу на Mohabbat the Taj ще бъде завладяващо преживяване за публиката. Забележителните изпълнения на различните артисти ще ви накарат да се почувствате много близо до епохата.) Вечеря , нощувка в Агра.

6 ДЕН / ДЕЛХИ ( ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ) , 203 КМ – 4,5 часа

Сутринта посещение на Тадж Махал , който е построен от Шах Джахан в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Описан от бенгалския поет Рабиндранат Тагор като „сълза върху лицето на вечността“, Тадж Махал несъмнено е зенитът на монголската архитектура. Посещение на Червената крепост, която е построена от император Акбар през 1565 г.; Акбар е третият моголски император и несъмнено най-великият. Той е коронясан за моголски владетел през 1556 г. на крехката възраст от 14 години, когато баща му Хумаюн умира внезапно. След като Акбар консолидира управлението си, той започна да строи крепостта Агра.

Отпътуване за Делхи, настаняване в хотел 5*. Вечеря . Нощувка в Делхи. 

7 ДЕН / ДЕЛХИ – СОФИЯ

Трансфер до летище Делхи за полет до Истанбул в 06.1- ч. Кацане в Истанбул в 10.45 ч. Излитане от Истанбул за София в 14.45 ч. Пристигане на летище София в 15.05 ч.

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.