Търсене
Close this search box.

Експедиция до Канада – Грохот на водопади сред тайнственият шепот на дивата природа с национален парк Банф – 17. 08. 25 – Северина Маркова

Торонто – Ниагара – Отава – Монреал – Квебек – Калгари – Банф – Големите скалистите планини – Виктория – Ванкувър

Ден 1 – София – Истанбул – Торонто

Среща на Терминал 2, за полет до Торонто през Истанбул.

Ден 2 – Торонто – Ниагара – Торонто

Закуска. Рано сутринта ще тръгнем за Ниагарският водопад-едно от чудесата на света на 140км от Торонто. Разположен между две държави и градове близнаци Ниагара Фолс (САЩ) и Ниагара Фолс (Канада), това го прави една от най-големите мечти за всички пътешественици. Представете си как ще усетите хиляди пръски от внушителната група големи водопади на Ниагара, която се състои се от Подкова, Брайдъл Вейл или „Булчинския воал“и Американският водопад. Изключително широк той е най-големият водопад в Северна Америка, известен освен с красота си и като ценен източник на хидроелектрическа енергия и амбициозен проект за опазване на околната среда. Очаква ни вълнуваща разходка с корабче. Пригответе се да се намокрим! УАУ! По желание разходка с хеликоптер. Денят ще продължи с едно от най-живописните и елегантни градчета в Канада-Niagara on the Lake, разположено на брега на езерото Онтарио. Свободно време за обяд. Връщане обратно в Торонто. Продължаваме с панорамна обиколка на сградата на старото Кметство, една от емблемите на града в романски стил, където днес помещава Съдебната палата. Ще отидем до Парламентарната сграда на провинция Онтарио. Ще се разходим в емблематичния Китайски квартал. Ще отидем до Университета на Торонто. Денят ще завърши с големия търговски център „Ийтън“ – с едни от най–известните бутици, китни ресторантчета и кафенета. Торонто – най – големият град в Канада и център на провинция Онтарио. Пети по големина град в Северна Америка. Разположен на северозападния бряг на езерото Онтарио, през което преминава границата между Съединените Щати и Канада. Торонто е финансов, икономически, културен, здравен и изследователски център на страната. Ще посетим Си Ен Тауър с височина 553м, една от най – високите сгради в страната. Създадена е през 1976г., за да изпълнява ролята на телевизионна кула. Ще се изкачим с асансьор до панорамната зала, откъдето се открива великолепна гледка към града и при ясно време може да се види Ниагарският водопад. Ще се разходим по Йонг Стрийт – най – дългата улица до 1999г. според рекордите на Гинес. Ще видим сградата Флетайрън – седалище на магната Джордж Гудърхам. Нощувка.

Ден 3

Торонто – Отава

Закуска. Този ден ще започне с разходка в Куийнс Парк, едно от най – живописните места в града. Ще отидем до Брукфилд Плейс и невероятната стъклена галерия проектирана от Сантяго Калатрава, която свързва кулите близнаци със сградата на бившата банка. Ще се разходим до езерото и фонтаните пред Новото кметство. Ще отидем до Старото кметство от 1899г., чиято часовникова кула е била един от най – ярките символи на града. Продължаваме за столицата на Канада –  Отава, четвъртия по големина град в страната. Името „Отава“, означава „ Търгуване“. Градът е основан 1826г. най – напред с името „Байтаун“ , кръстен на името на Подполковник Джон Бай, под чийто заповеди се строял канал Ридо – открит през 1832г. и включен в списъка на Юнеско, който минава през града и чак през 1855г. го преименуват на днешна Отава. Разположен е в източната част на провинция Онтарио на едноименната река. Признат е за третия най – чист град, а според National Geografic,  е считан за един от най – красивите градове в света. Ще се разходим до Парламентарния хълм, за да видим сградата на парламента и величествените нео–готически сгради. Ще отидем да направим по една хубава снимка на хотел „Шато Лорие“ – построен 1912г. и считан за най – красивия хотел в Канада,  наподобяващ средновековен замък с ювелирна мебелировка, изтънчено обзавеждане и първокласно обслужване. Ще продължим с  площада на Конфедерацията, определян като втория най – важен церемониален център в столицата след Парламентарния хълм. С изключително интересната си триъгълна форма в чиито център се издига Националния военен мемориал посветен на канадците, загинали по време на Първата и Втората световни войни, както и на Корейската война.  Наричан още „Мемориала на смелите“, площадът е обявен за Национално исторически обект на Канада, вдъхновен от движението „ Красив град“. Ще завършим разходката с пазара Байуард – най – стария открит пазар в страната, където повече от 500 фермери и търговци предлагат изключително разнообразни и деликатесни стоки. Над 100 ресторанта се грижат за апетита към местни специалитети. И най – взискателните от вас ще имат възможност да опитат легендарните „ бобърски опашки“. Нощувка.

Ден 4

Отава – Монреал – Квебек

Закуска. С добро настроение и усмивка тръгваме за Монреал (около 200км). Това е един от най – мултикултурните и исторически градове разположен на едноименния остров. Освен че е един от най – старите и европейски градове в Северна Америка, той предлага богата архитектурна палитра от френски и английски стил. Интересно е, че името произлиза от хълма „ Mount Royal”, който е голяма гордост на месните жители. С автобуса ще минем през центъра – където е финансовото сърце на града с футуристичните небостъргачи, квартала на богатите на ул. Шербруук – и центъра на „Златната миля“. Ще отидем до Ораторията на „Св. Джоузеф“ – най–големия храм в Канада. Ще се качим до хълма, откъдето се открива една от най – зашеметяващите гледки към града заедно с река Сейнт Лорънс, с живописните калдъръмени улички, китни ресторантчета, търговски комплекси и благоуханни кафенета. Ще се разходим в Стария град и ще влезем в базиликата Нотр Дам, която датира от 1824г. с изящните си декорации и орнаменти. Със своята феноменална акустика, е любимо място на Лучано Павароти. Свободно време да усетите духа на Стария град, съхранил облика на европейските градчета. Изключително впечатление прави старата часовникова кула от 1922г. като реплика на Биг Бен. За ценителите на кленов сироп ще има наслада за сетивата, както и за любителите на картофено гурме „ Путин“, пушеното месо също е един от най – големите специалитети в Монреал. После ще разказвате.

Продължаваме за Квебек – красотата и очарованието на Френска Канада. Разположен в едноименната провинция, която е най – голямата в Канада ( три пъти по – голяма от Франция ) и чиято площ повече от 90%  се намира в Канадския Щит – регион наричан Унгава и който се счита за една от най – красивите части на Канада. Той не е просто столица на провинцията, а люлка на френската цивилизация особено по отношение на своята архитектура и изкуство, не случайно включен в списъка на световното културно наследство на Юнеско, сами ще се убедите защо. Ще имате свободно време да усетите атмосферата и духа на Стария град. И тук ценителите ще имат възможност да опитат патешко, еленско или карибу и да дегустирате вината на Квебек, които се помнят дълго! Наздраве! Нощувка.

Ден 5

Квебек

Закуска. Обиколката ще започне с Двореца Фронтенак – дворец като от приказките на Андерсен, уютно разположен в Стария град, днес той е най – често снимания хотел в света. Терасата “Дуферин“, дълга около километър и половина е красива алея с зашеметяваща гледка към река Сейнт Лорънс. Ще се разходим до изключително добре запазените на над 400години крепостни стени. Ще видим Цитаделата, която е най – старата военна сграда в цяла Канада – резиденция и на монарха и на генерал–губернатора и внушителната сграда на парламента, където заседава събранието на провинция Квебек. Самата сграда е построена 19в. Четирите ѝ крила с височина по 171м. правят парламента изключително внушителен. В двора на сградата ще видим 24 различни бронзови статуи на различни личности изиграли много важна роля за историята на Квебек. Ще отидем до Стълбите Чупиврат и обиколката ни ще продължи с площад Роял – наричан историческото и духовно сърце на Квебек, както и родината на френска Америка. Атмосферата и усещането тук са, сякаш се разхождате някъде в Италия и Франция. Атмосферата поразява със своята уникалност. Продължаваме към равнините на Абрахам. Те имат изключително важно историческо значение за битката през 1759г. между френската и британската армия. Това е един от най – големите градски паркове в света и любимо място на местните жители. Свободно време.

Ден 6

Квебек – Калгари – Банф

Закуска. Трансфер до летището и Полет до Калгари – най–големият град в провинция Албърта. Тясната заселена зона между Едмънтън и Калгари е известна като „ Коридорът Калгари – Едмънтън“. Този град е най – голямата градска агломерация между Торонто и Ванкувър. Освен като финансов център, градът е известен като център на зимните спортове и еко туризъм. Едни от най – красивите планинки курорти се намират именно тук. Добре помним, че през 1988г. Калгари стана първия канадски град, в който се проведоха Зимните Олимпийски игри. Трансфер от летището и панорамна обиколка на града. Ще се разходим по Стефан авеню – авенюто на авантюристите, ще видим финансовия център Даунтаун с красивата кула и разбира се Боу билдинг – най–високата сграда извън Торонто – голямата гордост на Калгари. Денят ще продължи по мечтаната Трансканадска магистрала, която криволичи сред безкрайните планински пейзажи и панорами на ледници. Емблематичната Трансканадска магистрала свързва Източния и Западния бряг и е дълга 7821км. Работата по нея продължава и до днес. Целта е, тя да образува плетеница от пътища с обща дължина 18 079км., които да минават от Калгари в Албърта до Северния ледовит океан. Емблематичната магистрала е мечта на всеки уважаващ себе си пътешественик! Приключението продължава на път за големите Скалисти планини и живописното градче Банф. Очакват ни два дни изпълнени със смайващото величие на Скалистите планини. Самото им име е дадено от големия канадски пътешественик Александър Маккензи, който ги прекосява и ги нарича Stoney Mountains – “ Каменистите планини“. Те са една от най – големите планински вериги в западната част на Северна Америка с дължина над 4830км. В тях са разположени световно известните зимни курорти. Формирани са преди 80 до 55 млн години. С изключително богати залежи на мед, сребро, злато, въглища, нефт, желязо и уран. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 7

Езерто Морейн – Езерото Луиз – Джостън Кениън

Закуска. Здравей живот! В тази тиха юлска сутрин се отправяме към каньона Джостън. Самият Джостън Крийк извира северно от планината Касъл югозападно от прохода Баджър с надморска височина над 2500м.  Протокът се влива в река Боу, между Банф и езерото Луиз. Ще си направим чудесна разходка до долината Джонстън. След като сме се намокрили продължаваме нашето пътешествие към езерото Луиз. За него казват, че това е пейзажът, който ще ви спре дъха или изумруда на скалистите планини. Изумруденото езеро носи името на принцеса Луис Каролина Алберта ( 1848 – 1939), четвъртата дъщеря на кралица Виктория и жена на Маркиза от Лорн. Ако се чудите откъде се получава изумрудения син цвят на водата, той се получава, когато при топенето на водата от скалите се отронват частици, стичащи се от ледниците. Луксозният хотел, който се вижда е построен от канадската тихоокеанска железница –  Chateau Lake Louise. Това е най – старият национален парк на Канада създаден 1885г. в Rocky Mountains. Различен е с това, че в него са се запазили най – много гледчери и ледници от хиляди години. Свободно време за съзерцание и снимки. По желание плаване с каяк, каране на колело или пешеходна разходка до езерото Агнес за чаша ароматен чай или кафе. Денят ще продължи с „ Долината на мълчаливите десет върха“ и тайнствено скритото езеро Морейн, в превод – „ езеро Морена“. Зашеметяваща гледка! Водата му е оцветена в уникален нюанс на синьо заради скалното брашно, което се втича с ледниковата вода. Свободно време за снимки и разходка. След този зашеметяващ ден се връщаме в Банф и гурме туризмът ни очаква с всякакво свинско и дивечово месо в колоритните ресторанти на градчето. Нощувка.

Ден 8

Айсфилд – Джаспър –  ледника Атабаска

Закуска. Пътешествието ни днес ще започне с магистралата Айсфийлд, по която ще стигнем до най – красивия национален парк в нашата програма Джаспър и нашата най – голяма цел в това пътешествие – легендарният ледник Атабаска. Националният парк е основан 1907г. и е най – големият природен резерват в Скалистите планини, както и в списъка на Юнеско. Разположен на източните склонове на Кордилерите в югоизточната част се намират някои от най – красивите природни паркове и езера в света. Ледникът Атабаска е дълъг 6 км и за целта ще се качим на Айс Експлорър 6 х 6, специален автобус за лед за да стигнем до ледените полета Колумбия. Ледникът Атабаска е един от шестте основни „ пръста“ на голямото ледниково поле Колумбия. Свободно време за снимки. Връщане в хотела и отново гурме туризмът ни започва!

Ден 9

Банф – Калгари – Виктория ( Британска Колумбия )

Закуска. Трансфер до летището в Калгари и полет за град Виктория.  Той възниква като индианско селище преди 150 години. Разположен на брега на протока Хуан де Фука в Югозападна Канада и столица на Британска Кулумбия, заради мекия си и топък климат го наричат „ Градът на градините“. Това е един от най – хубавите градове в Канада, който се отличава с много чистите си улици, лъскави сгради и пълни с млади хора английски пъбове. Всъщност този град е изключително съчетание от океански въздух, планини, гори, реки и езера. Обиколката ще започне със Стария град и сградата на Парламента. Ще отидем до емблематичния хотел Феърмонт Емпрес. Ще разгледаме Кралския Музей на Британска Колумбия, който представлява уникална колекция на биологическата, геологическата и културна история на цялата провинция. Обиколката ще приключи с Градините Бътчър, които включват пространства с най – различни рози, японски и италиански градини и фонтани. Трансфер до хотела. Свободно време за вечеря в някое китно рибарско ресторантче с вкусни морски деликатеси, за да можем да се насладим на неповторимата атмосфера. Нощувка.

Ден 10

Виктория – Ванкувър

Закуска. Приключението започва с трансфер до ферибота и отпътуване за Ванкувър. Ще направим попътна спирка за снимка на „ Нулевия километър“ от Трансканадската магистрала, където тя свършва. Пристигане във Ванкувър, който три пъти от различни престижни списания получава титлата „ Най – добър град“ за живеене в света. Разполага с всичко необходимо за това. Има прекрасна природа, чист въздух, отлична инфраструктура и сигурност. Накъдето и да се обърнете виждате планините и Океана. Обиколката ще започне със Сун Ят-Сен – Красивата Класическа китайска градина, разположена в центъра на китайския квартал на Ванкувър. Проектирана е в стила на класическите китайски градини по време на династията Мин и е първия градски оазис с тази техника извън Китай. Обиколката ще продължи с круизния терминал на Канада Плейс и емблематичната атракция на Парния часовник. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 11

Ванкувър

Закуска. Очаква ни един много приключенски ден! Разходката ще започне с Висящия мост Капилано, който е една от основните атракции на Ванкувър. Простира се над дълбок горист каньон, в дъното на който тече едноименната река. Самият мост е собственост на Нанси Стибарт. Освен с модерен дизайн, е характерен с изключителната си надеждност. Сами ще се убедите, че разходката по него е изпитание за мнозина.  За  най – големите ценители на силни усещания ще предложим FlyOver Canada! Свободно време и време за прощална вечеря! Наздраве! Нощувка.

Ден 12

Ванкувър – Истанбул

Закуска. Трансфер до летището и полет до Истанбул.

Ден 13

Истанбул – София

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.