Търсене
Close this search box.

Китай – Шанхай, Жужияо, Пекин, Забраненият град, Великата китайска стена

1 ДЕН / София – Истанбул
Среща в 19.30 ч. на летище София, Терминал 2 . Полет от София за Истанбул в 21.35 ч. с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 00.05 ч.


2 ДЕН / Истанбул – Пекин / вечеря/
Полет от Истанбул за Пекин в 02.10 ч. Пристигане в Пекин в 16.15 ч. Ще бъдете посрещнати от вашия екскурзовод и трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*.


3 ДЕН / Пекин – / закуска , обяд и вечеря /
Великата стена, Националния стадион – Птичето гнездо, Летен дворец /включени екскурзии в цената/
След закуска ще посетите Великата китайска стена в провинция Juyong, която е символ на Китай и мъдростта на китайския народ. Великата китайска стена е най-дългата конструкция, създавана от човешка ръка. Според официалната версия строителството ѝ е започнало в периода на Воюващите царства (475–221 г. пр.н.е.), при император Цин Шъхуан с цел защита на държавата от набезите на номадите. Сравняват я с дракон, протегнал се от Жълто море до Тибетските планини. На Земята няма друго такова съоръжение , дълга точно 8851,8 км. Ако бъдат включени и отделните липсващи участъци обаче, тя нараства до над 21 хиляди километра. Връщане в града и фотопауза на Олимпийския парк в Пекин, където можете да видите от вън Националния стадион – Птичето гнездо и Националния център по водите – Воден куб . Следва Летния дворец – (ЮНЕСКО), най-голямата императорска градина в света,, той е обявен през 1960 г. от Държавния съвет за място за защита на културните реликви в Китай. Съдържащи примери за древните изкуства, той също има красиви пейзажи и великолепни конструкции. Нощувка в Пекин.


4 ДЕН / Пекин – / закуска , обяд и вечеря /
Площад Тиенанмън, Храмът на небето, Храмът на Лама /включени екскурзии в цената/
Посещение на най-големия площад в света, площад Тянанмън ви завладява с величието си. Разходката продължава до Императорския дворец ,наричан още Забранения град, един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция за 24 императора по време на династиите Минг и Цин и най-големия древен архитектурен комплекс в света. Посещение на музея. Посещение на магазин за коприна.
Следобед ще посетите „ Небесния храм“, където императорите почитали небето и се молели за мир и плодородие; Следва Храмът на Лама – най-големият тибетски будистки храм в центъра на Пекин, известен още като храм Йонхе, популярно място за поклонение на местните жители. Откакто е превърнат от кралски дворец в тибетски будистки храм от император Циенлун (управлявал 1735–1796 г.) от династията Цин, храмът на лама е един от най-влиятелните храмове на тибетския будизъм в Китай. Днес това е не само музей на тибетския будизъм, но и действащ храм, в който хората се молят. Нощувка в Пекин.

Old tower with city


5 ДЕН / Пекин – Шанхай със скоростен влак / закуска, обяд и вечеря /
Забранен град / включена екскурзия в цената /
Закуска. Днес ще посетите Забранения град (ЮНЕСКО), където 24-те императори от династиите Мин и Цин са управлявали почти 500 години (1420-1911). Насладете се на архитектурното великолепие на дворците и церемониалните дворове. Трансфер до гарата за влак за Шанхай. Трансфер до хотела. Нощувка в Шанхай в хотел 4*


6 ДЕН / Шанхай / закуска , обяд и вечеря /
Храмът на Нефритения Буда, градината Ю Юан , Стария център, Бунд / /включени екскурзии в
цената/
Закуска. Туристическа програма в Шанхай – най – големият град в Китай, център на търговията и финансите , определян ,като „витрината“ на най-бързо развиващата се голяма икономика в света. Посещение на градината Ю Юан , което в превод означава „Градината на щастието“с известната пагода, с живописните дворове декорирани с барокови скали, басейни и флора ,считана за една от най-изящните градини в света. Преминаване по Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архитектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на, Храма на Нефритеният Буда. Разходка в старияград. На 1 октомври 1994 г., на източният бряг на река Хуанпу, се издига ориенталската телевизионна кула (входен билет 60 евро при мин. 10 човека). Кулата е с височина 468 метра. С много функции и се е превърнала в символ на града и популярна туристическа атракция в Шанхай.Вечеря. Насладете се на вечерен Круиз по река Хуанпу /45евро/. Нощувка в Шанхай в хотел 4*.

Asian woman wearing chinese traditional dress on a boat at Ban Rak Thai village, Mae hong son province.


7 ДЕН / Шанхай / закуска , обяд и вечеря /
Жужияо, Джан Юан, Xintiandi / включени в цената /
Закуска. Днес ще посетите Жужияо (Zhujiajiao) – древен воден град, известен в цялата страна, с история на повече от 1700 години. Покривайки площ от 47 квадратни километра, малкият воден град блести ,като ярка перла сред пейзажа на езерата и планините. Другото му елегантно име е „Пърл поток“ – градчето е най-добре запазено сред четирите древни градове в Шанхай. Следобед посетете комбинацията от класически и модерен Джан Юан. След това се разходете до елементите на алеята в стил Шикумен, наречена Fengshengli.
Следва посещение на Xintiandi, основният нощен живот на Шанхай с барове, Shikumen Buildings,
галерии, модни магазини, тематични ресторанти, кафенета. Шопинг на местия пазар. Вечеря.
Нощувка в Шанхай.


8 ДЕН / Шанхай – Истанбул / закуска /
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време и посещение на търговски център. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 22.25 ч.

9 ДЕН / Истанбул – София
Кацане в Истанбул в 05.15 ч. Полет Истанбул – София в 07.25 ч . Пристигане в София на терминал 2 в 08.35 ч.

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.