Търсене
Close this search box.

НОВА ПРОГРАМА – Австралия, Нова Зеландия и Френска Полинезия – 03. 04. 26г. – Северина Маркова

1 ДЕН – Среща на Терминал 2 за полет до Мелбърн През Сингапур

2 ДЕН – Кацане в Сингапур и продължаваме за Мелбърн.

3 ДЕН – Пристигаме в Мелбърн. Трансфер до хотела и след кратка почивка започва обиколка на Мелбърн – столицата на щата Виктория, разположен на Порт Филип Бей и река Яра, която включва Бизнес центъра на града с неговата еклектична архитектура, Центъра на викторианското изкуство, Мемориалния храм, централния площад „Обединение”, модерния квартал “Турак Вилидж” и градините Фицрой. Градът е известен с широките си елегантно залесени булеварди и паркове в английски стил, уютните си ресторанти и кафенета, със стилните си магазини. Ще спрем  при Кралските ботанически градини и Националната галерия, ще посетим Къщичката на Капитан Кук, а след обяд  ще имате свободно време с възможност за пазаруване и при желание – посещение на Казиното. Нощувка.

4 ДЕН – Закуска. Денят ще започне с полудневен тур до Дъндженонг – планиннска верига, богата на тропическа флора и прекрасни гористи хълмове. Пътешествието за следващите 25 километра през горите на Дъндженонг продължава с най-стария в Австралия и най-добре запазен в света парен локомотив “Пуфинг Били” –  атракцията е истинска! Продължаваме към Филип Айлъндс, като по пътя ще видим множество  папагали в тяхната естествена среда, после ще  посетим центъра за опазване на коали и други животни. Във Филип Айлъндс ни очаква един уникален спектакъл – Парадът на Пингвините! Всяка привечер, по здрач, пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните хралупи в пясъчните дюни. Пингвините на Съмърланд Бийч си имат своите вечерни ритуали, които очароват всеки посетител, наблюдавал ги от брега. Филип Айлъндс е резерват на австралийска фауна, което го прави много специално място. Нощувка.

5 ДЕН – Закуска. Този ден, е един от най-красивите по програмата защото ще пътуваме по „Великия океански път”. Красива до невероятност крайбрежна ивица, със сурови и стръмни скали, плажове със златни и копринени пясъци – всеки километър от „Великия океански път” предоставя уникални гледки! Постепенно преминаваме през джунглите от евкалиптови дървета на Отуейския национален парк, дстигаме и до  огромните скални късове “Дванайсетте Апостола” с оформения от морските вълни остров-арка. А фотоапаратите запечатват тази красота по време на цялото пътуване до гр.Баларт. Настаняване в хотел и нощувка.

6 ДЕН – Закуска. От днес започва нашият тридневен  тур през австралийския материк от Мелбърн към Сидни  през Олбъри и Канбера. Пътуваме на запад към резервата за диви животни „Баларат”, където ще преживеем изненадващи срещи с представители на австралийската фауна. Ще почувстваме вълнението от близката среща с австралийската дива фауна в естествения гъсталак на Австралия. Ще имаме възможноста да храним кенгура, да видим отблизо, коали, тасманийски дявол, сурикати, орли, крокодили, гигантски костенурки. Пътешествието ни ще продължи със „Суверен Хил „– най-известният музей на открито в страната. Мястото е свързано с една от най-богатите златни жили в света и съответно –  с най-екзалтиращата златна треска, обхванала европейците. Тук можем  да се запознаем с “историята на Баларат” и първите 10 години от откриването на златото през август 1851 г. Можете да опитате късмета си, промивайки пясък в златоносните води на реката, и да усетите наистина начина на живот на първите златотърсачи в техните палатки и хижи. После се връщаме в реалността и пътешествието продължава през Бендиго към Олбъри. Олбъри – живописен провинциален град, запазил атмосферата си от 19-ти век. Градът е известен, освен със златните си мини, вкусно масло и зашеметяващи стекове и първокласни вина. Нощувка.

7 ДЕН – Закуска. Отпътуване от Олбъри към Канбера – столицата на Австралия, разположена точно на половината път от Мелбърн към Сидни, в щата Нов Южен Уелс. Столичният град е добре планиран, строен по проекти на американския архитект Уолтър Бърли Грифин. Модерната архитектура на съвременен мегаполис е омекотена от красиви градски паркове и градини с изкуствени езера. Там са и всички чужди посолства, строени в уникалния за тяхната страна архитектурен стил. Името Канбера идва от аборигенски диалект и означавало “място за срещи”. И ние ще се срещнем тук с  Националната библиотека, Австралийския мемориал на падналите във войните, Кулата на Черната планина, сградата на Върховния съд на Австралия, дипломатическите посолства. После ще се изкачим на върха на планината Айнсли, откъдето се открива чуден изглед към Канбера. Ще направим обиколка на езерото “Бърлий Грифин” и фонтана на капитан Кук, няма да пропуснем и Военния мемориал. Ще видим Стария парламент, ще се  качим на покрива на Новия парламент на хълма Капитолия и ще си направим едни от най-хубавите снимки за деня!Вечеря и нощувка в хотел в централната част на града.

8 ДЕН – Закуска. Свободно време до обяд с възможност за пазаруване или посещение на Националния музей с Отдела за историята и изкуството на аборигените и на Художествената галерия. Продължаваме за град Сидни, първият основан от заселници град в Австралия, строен в един от най-красивите заливи в света. Столица на Нов Южен Уелс, Сидни е най-големият мегаполис в Австралия, смесица от множество култури и раси. В допълнение към красивото пристанище, Сидни се намира в полите на Сините планини. Пристигане в Сидни, настаняване в хотел в централната част, а вечерта – възможност за вечерна разходка из града. Нощувка.

9 ДЕН –  Закуска. Започваме туристическата  обиколка на Сидни  със “Скалите”, родното място на града, с останки от неговото бурно минало. Следва една приятна обиколка на южните плажове, “Двойния залив” и “Розовия залив”, на историческия квартал „Падингтън” и др. След това, от 12.30 до 14.00 ч., ще направим разходка из пристанищния залив на Сидни с круизен кораб, по време на която може да се насладите на обяд на борда на кораба и да направите красиви снимки към Операта и към града. След обяд ще имате свободно време. По желание, може да се включите в посещението на световноизвестната Опера на Сидни, за да я разгледаме  отвътре *.

Също, по желание може да посетите Морския аквариум, където могат да се видят акули и други представители на океанската фауна. Вечеря в ресторанта на Tелевизионната кула с въртяща се платформа, където ще видим града отвисоко, ще опитаме  месо от кенгуру и различни деликатеси! Нощувка.

10 ДЕН – Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия до Сините планини (Blue Mountains) – величествена природна местност в Австралия. Простират се на юг от Мелбърн, близо до Сидни в област Нов Южен Уелс. Над тях непрекъснато се вижда лека синя мъгла, като причина за това невероятно явление са микроскопичните капчици евкалиптово масло, които се носят из въздуха, пречупвайки слънчевата светлина. В резултат на това явление се е получила и тази странна синя мъгла, дала това име на планините. От 2000 г. Сините планини са поставени на 14-то място в списъка на Световното наследство на Австралия. Те са дом на над 400 вида животни, много застрашени видове растения, сред които 91 вида евкалиптови дървета. Те обхващат 8 национални парка, а шест аборигенски племена обитават територията от 1 милион хектара, принадлежаша на Великите сини планини. Има специално направени за туристите места за наблюдения, а Еко пойнт е най-доброто място за разглеждане на прочутите пясъчни колони „Трите сестри” (величествени скални образувания, които се издигат над долината), с откриваща се страхотна панорамна гледка към каньоните и дефилетата на долината Джеймисън. За тази екскурзия се тръгва с  автобус от Сидни  към река Нипийн, където градът  свършва и започват Сините планини. По пътя се спира на „Wentworth Falls”, откъдето се открива една от най-красивите гледки към Сините планини. След това се посещава гр. Катумба и водопада Катумба. В Сините планини са спира на панорамна площадка, откъдето се открива невероятна гледка към скалната формация каньонът „Трите сестри“, превърнал се в символ на планините. Тук ще чуете и легендата за трите сестри. Ще имате възможност с влакче да стигнете до подножието на каньона, където ще можете да се разходите в джунглата и после да се върнете обратно с влакчето (влакчето се заплаща допълнително на място по 25 австрал. долара). На връщане се минава покрай залива Хоумбуш в Сидни, където ще видите Олимпийския парк от Олимпийските игри 2000 г..* Връщане в Сидни. Вечерта, който иска може да се включи във вечерен круиз в залива на Сидни. Нощувка.

11 ДЕН – Закуска. Свободен време в Сидни – при възможност във времето, по желание, може да се посетят Ботаническата градина (входът е безплатен), Рибния пазар или Хайд Парк.* Трансфер до летището за  вътрешен полет с Qantas от  Сидни до Кернс. Така пристигаме в  най-северния град на Австралия и “порта” към Големия бариерен риф. Градът е заобиколен от тропически джунгли, километри бели плажове и тюркоазени води. Джунглите стигат до самия океан, а крайбрежната ивица е прорязана от коралови рифове и осеяна с тропически островчета). Трансфер до хотел в централната част на гр. Кернс и настаняване. Свободно време за разходка по красивата променада на града и за пазаруване. Нощувка

12 ДЕН – Закуска. Този ден ви очаква един незабравим целодневен круиз из Големия бариерен риф. Ще имате възможност за гмуркане с шнорхел и маска или с акваланг, на разходката с лодка с прозрачно дъно ще се докоснем до магическия подводен коралов свят на Рифа. Ще научим и много интересна информация. Обядът е  на борда на кораба, а изживяването е неповторимо. Връщането  в Кернс  е около 17.00 ч. , където ще имаме свободно време,или по желание, с екскурзовода ще разгледаме чаровното градче Кернс. Нощувка.

13 ДЕН – Закуска. Предстои ден, в който ще се докоснем до естествения свят на природата и нейните обитатели – екскурзия до Куранда. С  трансфер до спирка Smithfield , ще се качим на кабинков лифт и ще пътуваме над джунглата. Едно невероятно изживяване! Ще имаме спирка за разходка в самата джунгла, а след това ще стигнем до селището Куранда, където можете да си направите прекрасни снимки с коали или да посетите Парка на пеперудите, да се разходите из градчето с типична архитектура и да разгледате пазарите с интересни сувенири. Около 17.00 ч. ще се върнем в Кернс с традиционното туристическо влакче. Свободно време и нощувка в Кернс.

14 ДЕН – Закуска и ранен трансфер до летището за международен полет Кернс – Сидни с Jetstar Airways. Свързващ  полет от Сидни за Куинстаун и ще кацнем в Нова Зеландия. С право наричан “столица на приключенията”, Куинстаун предлага едни от най-добрите в света условия за ски и за сноубординг през зимата и ранната пролет. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка в Куинстаун.

15 ДЕН –Закуска. Този ден ни очаква Осмото чудо на света – фиордът Милфорд Саунд! По пътя ще минем  покрай езерото Те Анау – най-голямото езеро на Южния остров и второ по големина в цяла Нова Зеландияq след езерото Таупо. Намира се в националния парк “Фиордланд”, заедно с прочутия Милфорд Саунд –  може би най-живописното място в Нова Зеландия. Разпростиращ се на 3 милиона акра в Националния парк “Фиордланд”, Милфорд предствлява сбор от девствени гори, чисти поточета и езера, глетчери и високи възвишения. Милфорд е единственият, до който може да се стигне по суша, а  разстоянието от основата на фиорда до открито море е около 16 км, което го прави удобен за круизи. Който желае, може да избере такъв круиз, а емоцията е гарантирана! * Връщане в Куинстаун. За вечеря на желаещите ще предложим  ресторанат „Стратосфера”, разположен на близкия хълм,а до там ще се изкачим с лифт. Докато се наслаждавате на вкусна храна, ще имате възможността да се насладите и  на прекрасните гледки към езерото, планината и град Куинстаун. Нощувка

16 ДЕН – Закуска. Свободно време с възможност за пазаруване или раглеждане на чаровното градче Куинстаун. Трансфер до летището за самолетен полет с Jetstar Airways Куинстаун  до столицата на Нова Зеландия Уелингтън. След пристигането ще се настаним в  хотел, централната част на града. След обяд  ще направим посещение на Националния Музей Те Папа, за де се запознаем с историята на Нова Зеландия, както и с културата на коренното население на страната-маорите. После ще имате свободно време за първи впечатления от града. Нощувка.

17 ДЕН – След закуска започваме туристическа обиколка на Уелингтън, който  е най-южната столица в света, градът, който първи посреща Новото хилядолетие. Според маорските легенди най-старото име на града е „Те Упоко оте Ика а Мауи”. На маорски това означава “главата на рибата мауи”. Те Уанагауи-а-Тара (“голямото пристанище на Тара”) е другото маорско име на Уелингтън. Той е известен  и със своето пристанище, чийто пръв откривател е полинезиецът Купе. Обиколката ни включва “Ориенталския” залив и изкачване на хълма Виктория, от където се открива прекрасен изглед към града и открития залив Кук. Свободно време. Вечеря и нощувка.

18 ДЕН – Закуска Този ден пътешествието ни продължава към Капити Коуст и полята Рангитики, през които тече реката Рангитики. Целта е  град  Таупо, разположен на брега на езерото Таупо – най-голямото езеро в Нова Зеландия, разположено в централната част на Северния остров. Ще спрем за обяд и можем да направим чудесни снимки на езерото, а след това отиваме към най-посещаваната природна атракция на Нова Зеландия  – величествените водопади Хука. Те  се намират в туристическия парк Уейракей в близост до Таупо и когато се разходим около тах, ще видим как те буквално бълват над 220 хил. литра вода в секунда! Гледката е  внушителна , запомняща се! Скоро ще заменим водната феерия с  красивия вулканичен пейзаж на  геотермалния парк Уайотапу, който ще ни  покаже съвсем друга картина. Той е разположен на около 27 км от град  Роторуа и  след като го разгледаме, ще се  установим в този не голям град, но известен като СПА – центъра в Залива на изобилието. Името на залива дава един от най-големите мореплаватели на 18 век – Джеймс Кук, който минавайки от тук забелязал голямото изобилие от хранителни запаси в маорските села. А самият град Роторуа е разположен на едноименното езеро, което поради геотермалната активност и множеството активни гейзери и басеини с гореща кал има високо съдържание на сяра и това придава на водите необичаен жълтеникаво-зелен оттенък и мирис. Ще видим всичко в Роторуа но на следващия ден, а след пристигането ще вечеряме и ще се настаним за нощувка.

19 ДЕН – Закуска. В този ден ще ви предложим едно фентъзи изживяване и който желае може да посети “Hobbiton” – домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“*. Роторуа е туристическата столица на Северния остров и е разположен  в кратера на стар вулкан. В цялата област има вулканична активност. Районът напомня на Йелоустоун, а интересното е,че всеки гейзер е частна собственост. Ще разполагате със свободно време за обяд и след това започваме туристичаската обиколка на Роторуа,  която  включва посещение на впечатляващите градини „Government Gardens”, както и на останалите забележителности. От 17.00 часа ни очакват приятни срещи с културата на Маорите – местни полинезийци от Нова Зеландия, които са дошли по тези земи от източна Полинезия с канута,мeжду 1250 г. и 1300 г. Ще  посетим Маорския културен център Te Puia, намиращ се в оригинални къщи на маорите. Ще се насладим на програмата, която маoрите ще ни представят, а след това ни очаква и  вкусна вечеря с типични маoрски специалитети. Вечерята ще завърши с поднасяне на топъл шоколад в долината под звездите, където ще можем да наблюдаваме изригването на гейзера „Pōhutu“- най-големият активен гейзер на Южното полукълбо. Повярвайте, че това е незабравимо!  Нощувка.

20 ДЕН – Закуска. Дойде време да разберем и каква е тази птичка, която живее само в Нова Зеландия, няма криле, нито опашка. Затова ще посетим „The National Kiwi Hatchery“, където ще имате възможност да научите повече за птицата Киви, ще се запознаете с начина на нейното отглеждане, системите за инкубация на яйца и техниките за люпене. След това ще продължим към Окланд. По пътя има една интересна спирка – областта Waitomo където се намират пещерите, известни със…. светещите червеи. * Който избере тази опция, ще участва в едночасова обиколка с екскурзовод на пещерата “Footwhistle”, известна на езика на Маорите като „Тe Anaroa”. Ще научите за живота на червеите „titiwai“, обитаващи пешерите в областта Вайтoмо и ще бъдете впечатлени не само от красотата на пещерата, но и от гледката на светещите червеи. Накрая ще достинете до  нещо, също толкова уникално –  катедрала в пещерата, и то осветена по невероятен начин с факел от магнезий! След това пътешествието ни продължава към Окланд. Настаняване в хотела и нощувка.

21 ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет Окланд – Папеете. Пристигане на летището в Папеете и трансфер до хотел. Нощувка в Папеете.

22 ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет Папеете – Бора Бора. Кацане в Бора Бора и трансфер до хотел. Нощувка в Бора Бора.

23  ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж с възможност по желание за полудневна екскурзия на острова. Нощувка в Бора Бора.

24 ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж . Нощувка в Бора Бора.

25 ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка в Бора Бора

26 ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка в Бора Бора

27 ДЕН – Трансфер до летището за полет до Кацане в Оукланд. Нощувка.

28 ДЕН –  Полет Оукланд – Доха

29 ДЕН – Пристигането в Доха и продължаваме за България

Пристигане в София.

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.