Търсене
Close this search box.

Експедиция до Патагония – Лице на вечността – 17. 11. 24 – 04. 04. 25 – няма свободни места – Северина Маркова

Ден 1 – София – Буенос Айрес

Среща на летище София и полет за Буенос Айрес.

ДЕН 2 – Буенос Айрес

Пристигане на летището в Буенос Айрес.Трансфер до хотела. Кратка почивка и започва обиколката на Буенос Айрес (Buenos Aires), разположен на десния бряг на река Ла Плата при вливането ѝ в Атлантическия океан. Най-яркият символ на града е Тангото. Обиколката на града ще започне с площада на Конгреса, Пласа де Майо, мястото на което е разположен Президентският дворец, известен като Каса Росада – Розовата къща. Ще продължим с най-старата църква в града Сан Игнасио и площад Сан Мартин. Ще видим „Обелискът на Свободата“, висок 97 м. и оперният театър Колон. Безспорно най-големият колорит на града е прочутата улица Каминито и италианското предградие Ла Бока – родината на тангото и Диего Марадона. Освен столица на Аржентина и „родината на тангото“, този град съчетава уютна атмосфера с пленителна архитектура. Емблематичните квартали Сао Телмо, Ла Бока и модерният Пуерто Мадеро са част от неговите визитни картички. Продължаваме с квартал Ла Бока и пъстроцветните ярки фасади, които му придават неповторима атмосфера. Футболът в Аржентина е религия, а Ла Бока дом на най-известният отбор- Бока Хуниорс, чиито фенове се събират на емблематичният стадион „Ла Бомбонера“. В този квартал са родени едни от най-известните художници, като Хуан Мануел Фантаро и Бенито Куартаро, оставили едни от най-красивите произведения на изкуството. Ще се разходим по улица Каминито, за опитаме Долче Лече и ще продължим с площад Майо и красивите сгради разположени около него. Ще се разходим по Булевард девети юли, чието име отбелязва датата на подписването на Декларацията за независимост на Аржентина през 1816 година. Следват улиците на квартал Риколета – името произлиза от испанската дума за френските монаси („реколетос“), едни от първите заселници. Отиваме до историческото гробище, където вечен покой са намерили известни личности като Евита Перон, аржентински президенти, много местни артисти и художници. Обиколката за деня ще приключи в книжарницата El Ateneo Grand Splendid. Там в стар театрален блясък и архитектурна елегантност се крие магията на думите, която оставя незабравимо впечатление в сърцата на всеки посетител. Свободно време, в което може да опитате аржентинската кухня – шедьовър, който предлага на посетителите си невероятни кулинарни изкушения, превъзходни аржентински стекове с чаша изискано вино. Нощувка.

Ден 3 – Буенос Айрес – Ел Калафате

Закуска. Трансфер до летището и полет за Ел Калафате – малко красиво градче, откъдето ще започне нашето същинско пътешествие в Патагония. Неговата история започва с първите търговци на вълна. Живописният град е важен курорт, разположен на езерото Аржентина в югозападната част на провинци Санта Круз. Името си носи от малък храст наречен calafate, плодовете на който са много вкусни и подходящи за направата на конфитюр. Тук се намира Националния парк – Los Glaciares, създаден през 1937г. – основана атркация в който е ледника Perito Moreno. Трансфер до хотела. След крадка почивка започва панорамната обиколка на градчето, за да разберем историята на първите заселници. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 – Ел Калафате – Перито Морено – Ел Калафате

Закуска. Пътешествието започва! През една от красивите части на Патагония, по криволичещи завой ще стигнем до мечтата на всеки голям пътешественик – Гледчера Перито Морено, разположен в Националният парк Лос Гласиарес (Los Glaciares), в аржентинската провинция Санта Крус. От 1981 г. ледникът Перито Морено официално е включен в списъка на ЮНЕСКО, а паркът получава името Los glaciares (Ледниците), заради многожеството ледници разположени в него – Упсала, Спегазини, Онели, Агасис и други. Безспорно най-красивата част в парка е ледникът Перито Морено, кръстен на аржентинския учен Франсиско Морено или „красивото лице на вечността“, както го наричат. Възрастта на ледника е около 30 хиляди години и е част от южното патагонско плато в Андите, третото след Антарктида и Гренландия по отношение на запасите от сладка вода на планетата. Ледникът се увеличава средно с 2 метра на ден и достигайки отсрещния бряг, той периодично образува естествена стена. Ще се разходим до всички наблюдателни площадки, за да се докоснем до смайващата красота на Перито Морено. Свободно време за обяд. Денят ще продължи с корабче, откъдето ще имаме възможност да се насладим на останалите гледчери покрай които ще минем. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 – Gourmet Glaciers

Закуска. Денят ще започне с трансфер до частното пристанище La Soledad, разположено на 47 километра от El Calafate. Оттам в 9:00 сутринта ще отплаваме за Северния канал на езерото Аржентино, откъдето можем да видим един от най-красивите ледници – Упсала (третият по големина в Патагония). Ще продължим с ледниците – Spegazzini – с неговата внушителна височина от 135м. ще видим още Seco, Heim Sur и Peinetta. Ще имаме възможност да направим едни от най-красивите си снимки докато съзерцаваме сред тишината едно от най-красивите места на света. Корабчето ще ни отведе до пристанището на Лас Вакас и след кратък преход ще стигнем до полуостров Ерминита – предлагащ пленителни гледки. Време за обяд. Връщаме се обратно с корачбето до Ел Калафате. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Дeн 6 – Ел Калафате – Ел Чалтен – Ел Калафате

Закуска. Свободно време или пожелание целодневно пътуване до Ел Чалтен разположен на 220 км северно от Ел Калафате, в провинция Санта Круз. Намира се на брега на река Рио де лас Вуелтас, в рамките на националния парк Лос Гласиарес. Това малко китно градче в Южна Патагония, известно със своите невероятни пейзажи и природни забележителности, е отправна точка към едни от най-внушителните ледници и планински върхове в Патагония като – Фиц Рой, Чалтен и Торрес Дел Пейн. Самото име-Chaltén“, идва от Теуелче, означава „Димяща планина“. Местните жители вярвали, че планината Чалтен е вулкан, тъй като върхът й често е покрит с облаци. През 1877г. аржентинският изследовател Франсиско Морено, кръщава планината Чалтен като планината Фиц Рой в чест на Робърт Фиц Рой – легендарнит капитан, който по време на второто пътуване до Патагония, прекосява канала Beagle през 1830 г. По пътя се открояват зашеметяващи гледки към величествените върхове на Андите. Връщане в Ел Калафате. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 – Tорес дел Пайне

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до националел парк Торес дел Пайне в Чили. Националният парк Торес дел Пайне е разположен в южната част на Чили, в Патагония в региона Магалянес и Чилийска Антарктика. Най-близките градове са Пуерто Наталес, разположен 140 км. на юг от Пунта Аренас. На север Торес дел Пайне граничи с Аржентина, а на запад с глетчера Грей и езерото Лаго ди Грей. Територия е заета от множество планини (с височина до 3 000 м), глетчери, фиорди и езера. Трите иглоподобни гранитни върхове Торед дел Пейн са символа и гордостта на парка. Южно от тези върхове е езерото Норденшелд, наречено в чест на шведския изследовател Адолф Ерик Норденшелд. Най-високата точка в парка е планината Пайне Гранде с височина 3 050 м. В Националния парк на Чили „Торес дел Пайне“ гигантските кондори и пумите, преследват стадата на приличащите на лами-гуанако, а невероятните планински гледки остават в спомените ни завинаги. Там бушуват едни от най-силните ветрове на планетата. Планини, глетчери, фиорди и езера, които са описани от Чарлс Дарвин и Жул Верн, като магията на края на света! На местния индиански език мапуче „Торес дел Пайне“ означава „сините кули“. Именно трите иглоподобни гранитни върхове са символ на парка. Пешеходна обиколка на парка. Връщаме се обратно в Ел Калафате. Нощувка.

Ден 8  – Ел Калафате – Ушуая

Закуска. Трансфер до летището и полет до Ушуая – най-големият град в архипелага Огнена Земя в Аржентина и често се считан за най-южно разположения град в света. Пристигаме в Ушуая. Трансфер до хотела. След кратка почивка започва пешеходната обиколка на града. Ако някога сте се чудили къде се намира „краят на света“, днес ще разберете! Градът е разположен на брега на канала Беверли, в аржентинската провинция Тиера дел Фуего, който разделя Аржентина от Чили. Обиколка ще започне от знакът „Fin del mundo“ (Край на света) и едноименната пощенска станция в близкия Национален парк, както и пътешествие с корабче по пътя на Чарлз Дарвин, в който минава в протока непосредствено пред града, между многобройни острови, маркирани от „фарове рая на света“. Ще видим колония от стотици тюлени и пингвини пред силуетите на скалните върхове на Огнена земя. Протока Бийгъл /Beagle Channel/ – емблематичен морски път, който свързва Атлантическия и Тихия океан, разположен между южните планини на Андите и архипелага „Феърланд“. Протокът е наречен на името на британския кораб- Beagle, който преминава през него, по време на изследователската експедиция на капитан Робърт Фитцрой. Корабът е известен с това, че на борда пътувал младият тогава Чарлз Дарвин. В средата на канала е разположен остров Алисия. Връщаме се в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 – Ушуая

Закуска. Денят ще започне с маршрут №3 към национален парк Tierra del Fuego, за да стигнем до емблематичната гара на Austral Fueguino Railway, откъдето ще качим на влак и поемаме в посока КРАЯ НА СВЕТА! Звучи невероятно, нали? Какво е усещането да стигнеш до Края на Света? Това усещане ще го оставим на вас! Най-ранното човешко присъствие на Огнена земя датира от около 8000 г. пр.н.е. Европейците за първи път изследват островите по време на експедицията на Фернандо Магелан 1520г. Името произлиза от наблюдение на огньове, които местните жители са палели. Европейските заселници идват през втората половина на деветнадесети век. Какво е останало от тях ще разберем сами. Денят ще продължи със свободно време за обяд сред тайнствената красота на Tierra del Fuego. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден  10 – Ушуая – Буенос Айрес

Закуска. Трансфер до летището и полет за Буенос Айрес. Трансфер до хотела. В края на нашето пътуване ще направим прощална вечер в едно най-колоритните места за танго в Буенос Айрес – Piazzolla Tango. Шоуто започва! Наздраве и до нови срещи!

Ден 11 – Буенос Айрес – София

Закуска. Трансфер до летището и полет за България

Ден 12 –  София

Пристигане на летище София.

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.