Търсене
Close this search box.

На гости на Slumdog Millionaire в Мумбай и магията на Южна Индия с едни от най-красивите плажове в Гоа – Северина Маркова (Очаквайте нови дати)

Ден 1 – София – Истанбул – Мумбай

Среща на Терминал 2, за полет през Истанбул до Мумбай

Ден 2 – Мумбай

Добро утро Мумбай! Пристигане. Настаняване в хотела и след кратка почивка започва нашата обиколка. До 1995 г. известен като Бомбай, днес Мумбай е вторият по население град в Индия и седмият най-населен град в света със своите 23 милиона жители. Градът е разположен в залив с голямо пристанище, както и на няколко острова. Считан е за столицата на финансите и развлекателните индустрии на Индия и е дом на най-големия брой милионери и милиардери в страната. Освен всички други забележителности, в Мумбай има три обекта от Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО – пещерите Елефанта, гара Чхатрапати Шиваджи и група сгради във викториански и арт деко стил. Мумбай е космополитен метрополис, най-големият град в Индия и столица на щата Махаращра. Представлява конгломерат от седем острова, които с течение на времето са били съединени, така че да образуват остров-град Бомбай (Мумбай). В града има около 21 милиона жители. Бомбай е несъмнено и търговската столица на Индия, както и един от преобладаващите пристанищни градове в страната. Туристическа програма в Мумбай с посещение на следните забележителности: Музеят на Принца на Уелс; Дхоби Гхат и построената от англичаните арка “Индия Гейт”. Свободно време. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 – Мумбай – Кочин

Закуска. Трансфер до летището за полет до Кочин щата Керала. Пристигане в Кочин.
Закуска. Следва туристическа обиколка на града. Кочин е търговска и индустирална столица на Керала, основен пристанищен град и известна туристическа дестинация; разположен е на брега на Арабско море. Основните атракции са съсредоточени в района на крепостта, посещавате множество пъстри храмове, запознавате се с историята и се отдавате на забавления. Естествен завършек на първият ден от вашата индийска приказка е колоритно танцово шоу – Kathakali, представящо местните традиции и култура. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 – Кочин – Перияр
Закуска. След закуска отпътуваме за Перияр. Пътешествието ще продължи около четири часа. Пристигане и настаняване в хотел. След обяд посещение на местния пазар. Следва вечерно шоу “Kalayaripattu”. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 – Перияр
Закуска. Денят ще започне с посещение с чаена плантация, където ще имате възможност да опитате различни разновидности от най-известни видове чай. Денят ще продължи с посещение на резервата Перияр с диви животни. Резервата Thekkady е едно от 27-те убежища на тигри в Индия, разположен сред дивата природа и богато био-разнообразие. Обяд в избран местен ресторант. Отправяте се на 15 км от резервата, където ще откриете дрвния храм Mangala Devi, „кацнал” на горист хълм. Тук отдъхвате, наблюдавайки живописните пейзажи. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 – Перияр – Алепи
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до Алепи ( пътешествието ще продължи четири часа). Качване на борда на кораб и следва круиз – сред най- красивата част на джунглите на Южна Индия. Тук ще починете блажено, навлизайки в битието на местните жители – тайничко ще надникнете в тяхното ежедневие, от вашето екзотично убежище. На борда на „вашия хотел” ще се останете сами със себе си, ще се насладите на специално приготвени национални ястия. Нощувка на борда на корабчето.

Ден 8 – Алепи – най – красивата плажна ивица на Южна Индия
След закуска, напускане на хотел и трансфер ( пътешествието продължава пет часа ) до едни от най-красивите плажове на Южна Индия. Настаняване в хотела и свободно време да се насладите на този ден за почивка. Нощувка.

Ден 9 – Плаж
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка

Ден 10 – Плаж

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 11 – Трансфер до летището и полет за България

След закуска следва свободно време до напускане на хотела около 12 часа и трансфер до летището в Тривандрум за полет до България.

Ден 12 – София

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.