Търсене
Close this search box.

Узбекистан – По стъпките на Александър Македонски и древният път на коприната

Ден 1 – София – Истанбул – Ташкент

Среща на Терминал 2 за полет до Ташкент през Истанбул.

Ден 2 – Ташкент – Самарканд

Приключението започва с обиколка на града медресето Кукелдаш, мавзолея на Кафал ал-Шаши, медресето Барак Хан, площад Хаст Имам, ще посетите и местния ориенталски пазар Чор-Су. Следобед се отправяме към Самарканд. Настаняване в хотел и нощувка в Самарканд.

Ден 3 – Самарканд

Днес ще разгледате Самарканд, известен също като Перлата на изтока. Когато Китай отваря своите граници за търговия през 184г. пр. Хр., китайците разбират, че коприната е изключително скъпа на запад. И заедно с тях в Самарканд пристига и благополучието. След като дивите орди на Чингис Хан разрушават града, Тамерлан (Тимур) го възстановява през XIV-ти век. Все още могат да се видят много паметници и сгради от това време. Ще разгледате приказния площад Регистан с трите красиви медресета, мавзолея на Гур Амир, джамията Биби Ханъм, некрополиса Шах-и-Зинда, обсерваторията на Улугбек и други. Нощувка в Самарканд.

Ден 4 – Самарканд – Бухара

След закуска се отправяте към Бухара. Настаняване в хотел. Следобед обиколка на Бухара – свещен град в Централна Азия. Тук ще видите големия покрит пазар, архитектурния ансамбъл Ляби Хаус, медресето Кукелдаш и др. Жителите на Бухара все още живеят в стария център на града, където цари приятна и спокойна атмосфера. Нощувка в Бухара.

Ден 5 – Бухара

Обиколката на Бухара продължава с мавзолея на Саманидската династия, комплекса Боло-Хауз, Ансамбъла Пой-Калян и др. Следобед разглеждане на забележителности извън Бухара – двореца Ситорай Мохи-Хоса и комплекса Бахаутдин Накшбанди. Нощувка в Бухара.

Ден 6 – Бухара – Хива

Днес отпътувате за град Хива пресичайки пустинята Казъл Кум (около 450км). Нощувка в Хива.

Ден 7 – Хива – Ташкент

Обиколка на Хива. Историческият център на града, който днес е музей на открито, е заобиколен от високи стени и изпълнен с джамии, мавзолеи, палати, минарета и 16 медресета. Хива е град, известен със своите килими, бижута и красиво декорирани порти и колони. Тук ще разгледате крепостта Куня Арк, комплекса Пахлаван Махмуд, минарето Ислам Хаджи, джамият Джума и др. Вечерта трансфер до Ургенч и вечерен полет до Ташкент. Трансфер до хотела и нощувка в Ташкент.

Ден 8 – Ташкент, отпътуване

Транспорт до летището и полет към дома.

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.