Търсене
Close this search box.

Експедиция до Южна Африка, магията на Боствана и величието на водопада Виктория с национален парк Крюгер – 17.01.25 и 04. 02. 25 и 21.02. 25 – Северина Маркова

ДЕН 1 – София – Йоханесбург

Среща на летище София Терминал 2, за полет до Йоханесбург през Истанбул

ДЕН 2 – Йоханесбург

Пристигане в Йоханесбург. Градът е смесица от култури, езици и традиции и като най-голям град в Южна Африка, привлича хора от всички краища на света. Това многообразие се усеща по оживените улици, пълните заведения и атмосферата в града. Ще направим панорамна обиколка, ще се качим до хълма на Конституцията и къщата на Ненсъл Мандела, където се съхранява колекция от сувенири, картини и снимки на семейството. Градът е особено популярен заради намиращите се в близост пещери Старкфонтейн, в които са открити едни от най-значимите антропологични артефакти. Именно тук преди три милиона години е съществувала цивилизацията на австралопитека. След обиколката е време за заслужена почивка. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 – Йоханесбург – Водопади Виктория

Закуска. Трансфер до летището и полет за Зимбабве.

Пристигнахме! Трансфер до хотела. След кратка почивка, отиваме до водопада Виктория, един от най-впечатляващите и величествени водопади в света, разположен на границата между Замбия и Зимбабве. Местното име на водопада е „Масай О Туня“- което в превод означава гърмящ дим, открит от мисионера от Дейвид Ливингстън, който го нарекъл Виктория в чест на английската кралица. Знаете ли, че водопадът е два пъти по-висок от Ниагарския водопад? Широк е около километър и половина и висок над 100 метра, което го прави един от най-големите водопади в света! Парата и пръските стигат над 400 м., а грохотът от падащата вода се чува на повече от 40 км. Освен чудо на природата, той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и се смята за едно от седемте чудеса на света. Денят ще завърши с круиз по залез слънце по река Замбези, под съпровод на африканска музика и рев на диви животни. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 – Водопада Виктория – Национален парк Чобе

Закуска. Свободно време за плаж или круиз и сафари в национален парк Чобе. Приключението започва с трансфер до Ботсвана. Предстои ни сафари с джипове 4х4, които ще ни отведат в националния парк, който е дом на най-голямата популация на слонове в Африка и едно най-добрите места в света за наблюдение на тези величествени животни в естествената им среда. От тук ще започне нашето сафари за наблюдение на лъвове, леопарди, жирафи, зебри, носорози и антилопи. Районът около националния парк има богато културно и историческо наследство и доказателства за човешко присъствие преди хиляди години. Множеството скални рисунки, които са открити в парка дават възможност за представа на древните цивилизации, които са живели в този район. Обяд в местен ресторант, след което ще се насладим на величествените африкански пейзажи по време на нашето пътуване с корабче през делтата на реката Чобе. Изпълненият с емоции ден ще завърши с връщане в района на водопада Виктория и по желание вечеря с музика, танци и традиционни вкусове на местни деликатеси.

 ДЕН 5 – Водопада Виктория – Претория – Йоханесбург

Закуска. Трансфер до летището и полет за Йоханесбург.

Кацаме и се отправяме към Претория, град разположен в северната част на провинция Гаутенг и административна столици на страната. Заради различните културни влияния през които е преминал градът, ще имаме възможност да видим едни от най-красивите архитектурни шедьоври в Африка. Обиколката ще започне със Сградата на правителството, Президентската къща, паметникът на Voortrekker и университета. Ще продължим с пешеходна обиколка от площада на Обединението, за да видим сградите на Конституционния Съд, банката и библиотеката построени в типично колониален стил. Ще видим къщата-музей на Пол Крюгер, която предлага богата колекция от артефакти и изложби, свързани с историята  и личността на президента. Вечеря в емблематичния ресторант Карнивор, за да се насладим на 13 различни вида месо на шиш. Време за песни и танци на народите! Нощувка в комплекса.

ДЕН 6 – Йоханесбург – Сън Сити – Леседи

Закуска. Тръгваме за Сън Сити – или Лас Вегас на Южна Африка както го наричат – рай за забавления и разкош в сърцето на страната. Създаден от визионера и предприемач Сол Керзнер през 70-те години, се превръща в символ за развлечения в региона. Една от най-големите забележителности е тематичният парк „Waterworld“, който предлага атракции като водни пързалки, басейни и възможност за сърф по едни от най-големите изкуствени вълни в света както и Lost City – един от най-шикозните бутикови хотели в цяла Африка. Свободно време за забавления. Следваща спирка – Леседи, където ще посетим пет племена, за да опознаем бита и културата им. Ще видим традициите и танците на племената Зулу, Коса, Тсото, Хдабене и Педи. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 – Леседи – Дракенсберговите планини – Крюгер

Закуска. Малко са местата, които могат да се сравнят с красотата на Мпуланга. Казват, че именно тя е вдъхновила описанията на Властелинът на пръстените от роденият в ЮАР писател Дж. Р. Толкин. Най-високите планини в ЮАР с панорамни гледки на реки, долини и водопади, характеризират пейзажа известен някога като Източен Трансваал. Пейзажите, които ще видим са спиращи дъха, а уникалните гледки включват забележителности като Прозорецът на Господ (God’s Window) – с гледка към голямата разломна долина – Ловелд, следват и Three Rondavels. Тези три гигантски скали са едни от най-емблематичните забележителности в района на Blyde River Canyon. Формата им прилича на традиционните кръгли къщи на племената в Африка. От тук се открива прекрасен изглед към каньона и околните планини на Bourke’s Luck Potholes – природен феномен и място, на което реките Blyde и Treur се сливат, образувайки впечатляващи водни каскади. Склоновете са резултат от вековните потоци създали уникалните формации. Пристигаме в Lounde, в сърцето на национален парк Крюгер. Наздраве с едни от най-вкусните Южноафрикански специалитети и разкошно вино! Нощувка.

ДЕН 8 – Национален парк Крюгер

Добро утро! Да видим какво от „голямата петорка“, ще успеем да уловим с обектива! Ранно ставане, сух пакет и с джипове 4х4 се отправяме към Национален пак Крюгер, кръстен на своя основател. Паркът е известен, като едно от местата, където могат да се видят най-много животни. Едни от най-големите слонове, биволи, носорози, лъвове, леопарди и жирафи. Това е един от най-вълнуващите дни в програмата ни. Ако имаме късмет по бреговете на река Мапуто ще видим и едни от най-големите крокодили. Ще направим попътна спирка за вкусно и ароматно кафе и продължаваме в търсене на дивите животни. Връщаме се хотела. Време за плаж. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9 – Национален парк Крюгер – Кейптаун

Закуска. Трансфер до летището и полет за Кейптаун. Пристигаме в Кейптаун. След кратка почивка ще започне панорамната ни обиколка на града. Ще се разходим в колоритния пъстроцветен квартал Бо Каап. Денят ще завърши в ресторант Маркос Африкан, където ще имаме възможност да опитаме различни местни специалите под съпровод на африканска музика и танци. Нощувка.

Ден 10 – Кейп Таун – Нос Добра Надежда – Кейп Пойнт

Закуска. Денят започва с вълнуващо посещение на нос Кейп Пойнт, откъдето ще вземем фуникуляра „Летящият холандец“, за да се изкачим до върха и да станем свидетели на една от най-величествените гледки към Атлантическият океан. Продължваме до нос Добра Надежда, известен като Нос на бурите. На чаша шампанско ще чуем легендата за „Летящият холандец“ – мистичен кораб, обречен да плава вечно по морета и океани без да стига суша. Според легендата, капитанът му е прокълнат заради алчността и арогантността си. Денят ще продължи с круиз до острова на тюлените, откъдето ще видим някои от най-извесните скалисти носове на Южна Африка, вдъхващи страхопочитание и на най-смелите мореплаватели в историята. Продължаваме с ресторант Берта, където ще имате възможност да опитате едни от най-вкусните морски деликатеси. Ще се разходим в Саймънс Таун, едно от най-красивите британски градчета, откъдето ще имате възможност да си купите разкошни сувенири. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 11 – Кейптаун – Стеленбош – Франчук

Закуска. Днешният ден ще започне с Тейбъл Маунт, позната като Плоската планина – един от символите на града изобразени на флага на Кейптаун. С 360 градуса панорамен лифт ще се изкачим на 765 метра височина, откъдето ще се насладим на зашеметяваща гледка към града. Ще се почувствате сякаш сте на покрива на света. Свободно време за снимки и продължаваме за Стеленбош – един от най-известните райони за производство на вино в Южна Африка. Заселен през ХVІІ век от хугеноти, търсещи спасение от Европа, градът е запазил архитектурният си облик от първите френски заселници. Ще се разходим по красивите малки улички, за да усетим атмосферата. Свободно време за снимки и сувенири и продължаваме за Франчук – място с история и традиции над 300 години от времето първите френски винопроизводители. Ще имаме възможността да посетим една от най-известните винарни и да опитаме няколко от най-добрите южноафрикански вина. Връщаме се в Кейптаун. Денят ще продължи с посещение на емблематичната Ботаническа градина. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 12 – Кейптаун – Истанбул – София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 13 – София

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.