Търсене
Close this search box.

„До Чикаго и назад“ – Пътешествие до Ню Йорк и Бостън с Ниагарския водопад – само за ценители 17. 06. 24 – Северина Маркова

Ден 1 – София – Истанбул – Бостън

Среща на Терминал 2, за полет през Истанбул до Бостън

Ден 2 – Бостън

Пристигаме в Бостън – елегантната американска мечта, столица и най-голям град на щата Масачузетс. Разположен е на източното крайбрежие на САЩ с население около един милион жители. Заедно с предградията си образува агломерация наричана Великият Бостън (Greater Boston). Градът е основан през 1630 г. от заселници – пуритани и е един от най-старите градове в САЩ, който изиграва много важна роля в борбата за независимост на страната. Със своите забележителности, история и култура привлича посетители от цял свят. Тук е открито първото американско обществено училище и първият колеж – Харвард (Harvard College) през 1636 г. Това че Бостън е смесица от европейска и американска култура го прави различен то американските градове. Много голяма част от сградите са на повече от сто години и впечатляват с контраст от стари с нови и елегантни сгради. Старите църкви са разположени в непосредстявена близост пред краисивите стъклени небостъргачи. Трансфер до хотела. След кратка почивка започва обзорната ни обиколка с Музеят на изкуството, в който се намира една от най-големите колекции от картини на Моне, и голяма колекция от египетски мумии. Ще се разходим в Крисчън парк и ще видим една от най-големите църкви в САЩ, ще минем през Куинси Маркет – стар градски пазар, на който има огромно разнообразие от храни и места, където може да се опита кухня от цял свят, любимо място на артисти и художници и ще завършим с емблематичният Китайски квартал. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 – Бостън – Ню Йорк

Закуска. Бостън е един от градовете, известен с подчертаната си индивидулност от кулинарно многобразие, известен като „кулинарният шедьовър“ на източното крайбрежие. Наричат го творческото и романтично сърце на Америка. Дали заради художниците, дали заради артистичните си кафенета, галерии, музеи и красиви сгради, този град никога не заспива. От която и точка на света да дойдете, тук винаги сте добре дошли! Сами ще се убедите в това! Начало на обиколката която включва – Харвардския университет, статуята на Джон Харвард, старата Катедрала Света Троица, сградата на MIT, Бостънския парк, Бъркли билдинг, Бостънската библиотека и Парка на езерото Сван. Трансфер до Ню Йорк. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 – Ню Йорк

Закуска. Добро утро на един от най-емблематичните и мечтани градове в света – Ню Йорк! Никой не може да се мери с красотата, атмосферата и динамиката на Ню Йорк (New York). Град с ярка индивидуалност и характер! Виждали сте невероятните небостъргачи, оживеният трафик и ярките светлини и емблематичните таксита по филмите. Голямата ябълка (The Big Apple), както го наричат, е дом на най-изящните музеи, на едни от най-изисканите ресторанти, най-емблематичните нощни заведения и забавления. Когато хората говорят за Ню Йорк имат предвид Манхатън и 5-то авеню, но градът има още 4 квартала – Бруклин, Бронкс, Манхатън, Куинс и Стейтън айлънд. Обиколката ни ще започне в Манхатън. Всичко, от малките красиви хлебопекарни, респектиращите полицаи по улиците, неповторимите артистични музиканти на Манхатън, до небрежно рошавите писатели с чаша кафе сутрин рано в Сентръл парк, придават на Ню Йорк неповторим колорит и го прави един от най – незабравимите градове в света. Обиколката включва парка Батери, от където се разкрива гледка към един от най-ярките символите на града – Статуята на свободата. Ще отидем до Катедралата Св. Патрик, която е сред най – старите църкви в града. Ще продължим финансовия район с Уол Стрийт, Нюйоркската стокова борса и Бруклинският мост, който свързва Манхатън с Бруклин и е сред най-старите висящи мостове в света. Ще продължим обиколката със Световният търговски център, Китайският квартал, районът на Бродуей и сградите на Рокфелер център и най – големият музей за изобразително изкуство – Метрополитън, чиято колекция надхвърля два милиона експоната /разглеждане отвън/. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 – Ню Йорк – Статуята на свободата

Закуска. Отпътуваме към най – яркият символ на Америка -„Статуята на свободата и остров Елис“. Статуята на свободата е създадена по проект на Фредерик Бартолди и с участието на Густав Айфел и е открита през октомври 1886 г. като подарък от Франция и знак на приятелството между двете страни. В продължение на дълги години, тя е символ на САЩ, който милиони имигранти виждат при прекосяването на Атлантика в търсене на надежда и свобода в Новия свят. Програмата предвижда разглеждане на Статуята на свободата /отвън/. След посещение се качваме на ферибот и продължаваме за остров Елис, където милиони имигранти стъпват на американска земя за първи път. Поради тази причина на острова през 90-те години на миналия век е създаден музей на имиграцията, разказващ съдбите на хиляди хора, дошли да търсят щастието си в Новият Свят. След като разгледаме се качваме на ферибот и се връщаме обратно в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 6 – Ню Йорк – Ниагарски водопад

„Много минути се изминаха, догдето ние се свестихме! Всички наблюдатели бяха вцепенени като в жива картина! Не учудвание, не възхищение, не! Едно безгранично благоговение бе отпечатано на лицата на всички! Всички лица бяха сериозни, излека бледни и като че изтръпнали! Като че не пред творението божие, а пред самия бог те бяха изправени!… Който може, нека опише тази картина; който може, нека я фотографира, нека я нарисува!… Аз не мога.“ –

Алеко Константинов – “ До Чикаго и назад“

Закуска. Пътешествие до Ниагарския водопад /продълж. ~10.00 часа/. Пристигане и начало на нощен пешеходен тур „Светлините на Ниагара“. Трансфер до хотела в района на Ниагарския водопад. Нощувка.

Ден 7 – Ниагарският водопад – Бъфало – Чикаго

Закуска. Добро утро, Ниагара! Трансфер до Ниагарския водопад. Ще имате възможност да почувствате величието и мощта на природата, вдъхновила Алеко Константинов да създаде едно от най – силните описания на природна стихия в българската литературата. След края на тура – трансфер до летището на Бъфало и полет за Чикаго. Пристигане в Чикаго в полунощ, трансфер и настаняване в хотел. Името на града произлиза от френското произношение на местното американско-индианско shikaakwa, означаващо „див лук“ или „див чесън“. В началото на 1790-те години Жан Батист дю Сабл се заселва при устието на едноименната река и създава голямо и проспериращо търговско селище, което по-късно прераства в Чикаго. Този град е магичен, възхитителен и най – вече неповторим! Казват, че след като го видиш никога повече не си същият. Град с изумителна архитектура, култура и изкуство. Чикаго- градът на новото време. Неговата сила е в неговата пленителна магия. Нощувка.

Ден 8 –  Чикаго

Закуска. Златното време на небостъргачите в Америка може и да е отминало, но не и в Чикаго, където всичко е създадено със замах и мащаб. Където и да попаднете в Чикаго, ще намерите всичко – от интересна архитектура до колоритни улички, първокласни ресторанти и изискани барове. Денят ще започне с културният център на Чикаго. Тази сграда е построена през 1897 г. в неокласически стил с елементи от италианския Ренесанс. Архитектурният интерес представлява огромен виолетов купол от Тифани, който се състои от 30 000 парчета стъкло, както и мозайка от перли и фоайе от мрамор от Карара. В допълнение към великолепието и красотата на сградата, тук можете да се насладите на културата и изкуството. В културния център на Чикаго има много художествени изложби, представления, лекции, филми. Ще продължим с най-високият небостъргач в Чикаго, както и цялата територия на САЩ и Уилис Тауър (443 метра), който има 110 етажа. Мястото за наблюдение на Skydeck, разположен на 103-ия етаж на кулата, също е интерактивен музей, който помага на гостите в Чикаго да научат повече за историята. При хубаво време от наблюдателната площадка можете да видите околностите на града на разстояние 40-50 мили, може да се насладите на модерната архитектура и с помощта на телескоп да видите други щати в Америка – Илинойс, Уисконсин, Мичиган и Индиана. Отвън на стените има 4 стъклени балкона, които ви позволяват да видите Чикаго под вас. Втората най-високата сграда в Чикаго, както и в Съединените щати е Международният хотел и Тръмп Тауър – Чикаго. Това е 92-етажна сграда с височина 423 метра. Този небостъргач съдържа търговски площи, гараж, хотел, ресторанти, минерални извори и курорти. Свободно време за снимки. Програмата ще продължи с известната Великолепна миля, зоната на Голд Коуст, обиколка с автобус покрай езерото Мичиган, Уилис Тауър, Института по изкуствата, Планетариума и Аквариума Шед. Ще завършим с пешеходна разходка в Гранд Парк. Свободно време. Трансфер до хотела. Прощална вечеря. Нощувка.

Ден 9 – Чикаго

Закуска. Свободно време за разходка и последни покупки. По желание разходка с корабче по езерото Мичиган. Свободон време. Нощувка.

Ден 10 – Чикаго – Истанбул – София

Закуска. Трансфер до летището за полет до България през Истанбул.

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.