Търсене
Close this search box.

Круиз по делтата на Амазонка и Рио Негро в търсене на Зелена анаконда от Манаус до Каракас с водопада Анхел – Северина Маркова – дата 06.06.25 – Със специалното участие на доктор Радина Денкова

Ден 1 – София – Рим

Среща на Терминал 2 и полет за Рио де Жанейро.

Ден 2 – Рим – Рио де Жанейро

Представихте ли си вече БразилияЕуфория от цветове, разкошно време и щастливи хора. Желанието за фиеста, танци и разходка по едни от най-красивите плажове в света ви доведе до тук нали? Да, Рио де Жанейро предлага всичко – от танци до зори, до плажен волейбол с жарки нощи в усамотението на дългите плажове с емблематични заведения! Да! Рио де Жанейро е удоволствие за сетивата с впечатляваща местна храна, безкрайна дъга от пъстроцветни квартали до свободата и усещането за щастие, което носят жителите на града! Пристигане. Трансфер до хотела разположен на най-известния плаж в света – Копакабана. Разходка по плажа. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 – Рио де Жанейро

Закуска. Програмата ще започне с изкачване до статуята на Исус Христос и Статуята в небесата на Изкупителя – един от най-известните монументи в света, със зъбчата железница, изкачваща се сред гъста тропическа растителност по вертикалните склонове на планината Корковадо. Статуята на Христос Спасителя, се издига на висок хълм в града и при мъгла сякаш се издига като пелена над небесата – висока цели 40 метра. Историята и датира от 16-и век, когато португалски завоеватели кръстили хълма Христос Спасителя. Импозантната статуя на разперилият две ръце над града Исус, покорява с невероятното си присъствие и височина. Продължаваме за „Захарната глава”, която започва с изкачване на природния феномен със специален кабинков лифт. Невероятните гледки от върха на тази монолитна гранитна скала (396 м) към града и океана привличат милиони туристи от цял свят всяка година. Следобед следва тур в Колониалния център на Рио и разглеждане на ултрамодерната Катедрала с форма на пирамида, Старата библиотека – един истински архитектурен шедьовър, кафене „Коломбо”, Градския театър (отвън), известните стълби „Селарон” и др. Свободна вечер или по желание за посещение на едни от най-известните в Бразилия заведения с боса-нова или самба музика на живо. Нощувка.

Ден 4 – Рио де Жанейро

След закуска, свободен ден за плаж, почивка и шопинг в „Града на удоволствията”. Тук предложенията са много – дали ще сте на плажа Ипанема или Копакабана, очарованието на кариоките да си прекарват времето безгрижно ще ви завладее! По желание посещение на Ботаническата градина, известна с многобройните си екзотични растителни видове, пристанищния квартал Porto Miravilla, Музея на Бъдещето, световноизвестния стадион Маракана, с чието име се свързват най-паметните дати в бразилския и световния футбол или полет с хеликоптер. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 – Рио де Женейро-Манаус

Закуска. Трансфер до летището за полет до Манаус, с прекачване на летище Виракопус. Кацане на летище Едуард Гомеш, в ранния следобяд в седмия по население град в Бразилия – Манаус, разположен на брега на Амазонка, в сърцето на Амазонската джунгла и главен град на най-големият щат в Бразилия на щата Амазонас. Разположен е на вливането на реките Рио Негро и Солимоес и е най-важното и голямо пристанище по поречието на река Амазонка. Основан през 1832 г. има бурно развитие по време на т.нар. „каучуков бум“ (1879 – 1912). По същото време в града се преселват много европейски имигранти, които основават различни компании. През 1895 пускат и трамвай. През 1896 е построен емблематичният театър „Амазонас“, който получава популярност като Латиноамериканският или Тропическият Париж. След пренасянето на каучуковото дърво в Югоизточна Азия, значението му бързо запада. Градът получава нов подем на развитие, когато през 1966 г., правителството обявява в покрайнините му т.нар зона за свободна търговия (zona franca). Затова сега в града има много представителства на десетки японски фирми, работещи в областта на електрониката и производството на мотоциклети (Honda). Трансфер до хотела и след кратка почивка започва обиколката ни на града. Нощувка.

Ден 6 – Манаус – начало на Круиз по Амазонка

Закуска. Денят ще започне с обиколка на aмазонската столица и красивата резиденция на бившия губернатор Palácio Rio Negro. Ще посетим Индианския музей, където пред очите ви ще оживеят уникални традиции и обичаи на местните племена, тясно свързани с природните стихии и живота в Амазонската джунгла. Продължаваме със Съдебната палата и величествената сграда на Театро Амазонас, построена през 1896 г, приличаща на розов скъпоценен камък, като символ на богатството на Манаус по време на каучуковата златна ера. Трансфер до пристанището и отпътуваме с моторна лодка за джунглите на Амазония. Нощувкa.

Ден 7 – Круиз по Амазонка

Събуждаме се на граничещото с реката езеро Janauacá. След закуска ще направим експедиция с моторни лодки за близка среща с типичните за Амазонка розови речни делфини – уникални както с външния си вид и окраска, така и с поведението си. Следва разходка в тропическите гори, като внимаваме да видим пъстри птици и различни обитатели на джунглата. Ще спрем и в селището на местните племена Кабокло и Аймара, за да надникнем в живота, митовете и легендите на хората от Амазонка. После на борда ще има лекция за Амазонските плодове – колкото познати, толкова и екзотични и непознати за нас. Следобяд продължаваме към региона Манакуири за екскурзия с моторни лодки по така наречените затворени притоци на реката, където има чудесна възможност да изпробвате уменията си за риболов на пирани! На връщане ни посрещат отново на горната палуба на кораба с музика на живо. След вечеря, по желание, можем да отидем на нощна обиколка – за наблюдение на каймани по бреговете на реката, използвайки прожектори и за опознаване на нощните звуци на джунглата.

Ден 8 – Круиз по Амазонка

Днес по маршрута на круиза, Голямата Амазонка навлиза в река Манакапуру и за ранобудните ще има възможност да наблюдават уникалния птичи свят в неговата най-голяма активност, докато слънцето изгрява над красивата джунгла. След закуска се качваме на борда на лодките за фотосафари през тесните водни канали, където растителността е надвиснала над водата и се отправяме на щуро приключение в джунглата. След обяд на кораба и кратка следобедна почивка, се отправяме към езерото Janauari, където имаме възможност да посетим плаваща къща, да се запознаем с местните занаяти и да направим кратка пешеходна обиколка на региона. Изчакваме здрачa, преди да се върнем на круизния кораб, за да наблюдаваме отново ритуала на многобройни видове птици на залез слънце. Тази вечер е и прощалната вечеря в ресторанта на кораба с фолклорно шоу, за да отпразнуваме забележителностите, които видяхме, и приятелите, които намерихме през последните няколко дни.

Ден 9 – Манаус – Сао Пауло

Събуждаме се рано, за да видим завладяващия феномен, известен като „Срещата на водите“ при изгрев слънце. Това е мистичната точка, където тъмната вода на реката Рио Негро и кафявата вода на притока Солимоес се срещат, но не се смесват и тръгват заедно към необятната делта на Амазонка. Следва отпътуване към пристанището на Манаус и напускане на круизия кораб. Трансфер до летището и полет до Сао Пауло. Кацане в Сао Паоло и свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 10 – Сао Пауло – Рим

Закуска, освобождаване на стаите и панорамен сититур на Сао Пауло с разглеждане на основните забележителности на града – катедралата Метрополитана (Sé Cathedral), историческия площад Pátio do Colégio, където е основан града през 1554 г., Паулиста авеню във финансовия център, градския театър (отвън) и др. Трансфер до Гуарулюс, най-голямото международно летище в Бразилия, за полет до Рим.

Ден 11 – Рим – София

Кацане в Рим и продължаваме за София

Ден 12 – София

Впуснете се в Незабравимо Приключение!

Не пропускайте шанса си за невероятно приключение. Включете се сега и стъпете на земята на непознатото. Вашето пътуване към откривателство започва тук!

* Без да си част от екипа на Explorers Club Bulgaria чрез нашите партньори Гео Адвенчърс ЕООД.

Имате въпроси? Готови сме да помогнем!

Започнете вашето пътешествие към приключението – свържете се с нас днес!

Поемете по пътя към незабравимото

Всеко голямо приключение започва с една малка стъпка. Изпратете вашето съобщение и нашият екип ще се свърже с вас.